Головна Новини Бізнес Агро В Україні рекордно змінилася ціна яблук: яка вартість зараз
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні рекордно змінилася ціна яблук: яка вартість зараз

Відпускна вартість фрукта в країні в середньому знизилася на 35%, ніж в аналогічний період 2020 року

17 жовтня 2021, 13:04 comments2090
Поділіться публікацією:

В Україні впала ціна на яблука. Вартість популярного плода досягла рекордного значення за останні три роки. Про це повідомляє ТСН, посилаючись на видання kurkul.com.

В Україні рекордно змінилася ціна яблук: яка вартість зараз

В Україні рекордно змінилася ціна яблук: яка вартість зараз - фото з відкритих джерел

Вартість практично на всі сорти яблук українські садівники знизили до 5 гривень за кілограм. Ця ціна є на 37% дешевшою, ніж на початку місяця.

Крім того, роздрібні мережі й оптові компанії звели до мінімуму закупівлю плодів у місцевих виробників у зв'язку з низькою реалізацією яблук у роздріб.

Зазначається, що станом на сьогодні відпускна вартість фрукта в країні в середньому знизилася на 35%, ніж в аналогічний період 2020 року, а також є найнижчою за минулі три роки. Низька ціна на яблука зазначалася у 2018 році — в той період в Україні зібрали найбільший урожай плодів.

Раніше в матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що українців чекає подорожчання деяких продуктів харчування. Зокрема, за даними аналітиків, вже до Нового року можуть злетіти в ціні тепличні овочі: помідори, перець і огірки. Вартість тепличних овочів уже зараз швидко зростає. Тому фахівці аграрної галузі не виключають, що вже до 2022-го року ціна на тепличні овочі оновить історичний рекорд. Своєю чергою аналітики виділяють кілька причин подорожчання. Зокрема, зростання вартості пов'язують із подорожчанням енергоносіїв і природного газу, добрив і засобів захисту рослин, витрат на робочу силу.

Крім того, в країні зросли ціни на буряк. З початку жовтня вартість популярного овоча зросла на 16%. Насамперед на підвищення вартості овоча вплинуло помітне зростання темпів збуту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини