Головна Новини Бізнес Агро В Україні дуже змінилася ціна на яблука: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні дуже змінилася ціна на яблука: у чому причина

Аналітики очікували зовсім інші ціни на яблука в цьому році

12 липня 2021, 14:26
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Цього літа в Україні найбільше зі свіжих фруктів помінялися в ціні яблука. Хоча очікувалося, що їх вартість в цьому сезоні буде зовсім інша. Про це пише видання EastFruit.

В Україні дуже змінилася ціна на яблука: у чому причина

В Україні змінилися ціни на яблука. Фото з відкритих джерел

За словами аналітиків, на початку липні поточного року вартість свіжих яблук становила від 21 до 25 гривень за 1 кг. Варто зазначити, що влітку минулого року ціна на яблука становила від 47 до 54 гривень за кілограм, тобто удвічі більше.

Очікувалося, що в цьому році ціни на цей фрукт знову стрімко зростуть і споживач буде платити за них ще більше, ніж у 2020 році. Ключову роль зіграла неправильна оцінка ринку. Через це садівники не розпродали свій урожай у момент, коли на нього був дійсно великий попит.

Також експерти помітили, що на початку липня минулого року українське яблуко в супермаркетах було практично не знайти, на відміну від цього року. Зараз же полиці магазинів буквально завалені вказаним продуктом. У зв'язку з невисоким попитом виробнику доводиться знижувати ціни. Зараз яблука є на ринку чи не найдешевшим фруктом.

До слова, влітку 2021 року в Україні буквально з перших днів продажу значно подешевшала вишня. Хоча в цьому році сезон вишні розпочався на тиждень пізніше, ніж потрібно, ціни все ж впали практично відразу. Аналітики розповіли про причини й актуальну вартість на вишню в Україні. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання "Коментарі" раніше повідомляло про те, що цього літа в Україні значно змінилися ціни на лохину. Експерти пояснили, з чим це пов'язано й у яку суму тепер споживачеві обійдеться ця корисна ягода.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини