Головна Новини Бізнес Агро В Україні скоро зміниться ціна на яйця: чого чекати покупцям
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні скоро зміниться ціна на яйця: чого чекати покупцям

Вже до кінця літа вартість курячих яєць знову може повернутися до 40 грн за десяток

5 липня 2021, 15:13 comments1616
Поділіться публікацією:

Господарям і господиням приготуватися: на продуктовий ринок України очікують чергові злети цін. За даними аналітика Українського клубу аграрного бізнесу Світлани Литвин, вже до кінця серпня вартість курячих яєць знову збільшиться, повідомляє "Україна 24".

В Україні скоро зміниться ціна на яйця: чого чекати покупцям

До кінця літа яйця в Україні знову подорожчають. Фото з відкритих джерел

На подібний сумний прогноз, пояснює експерт, впливає відразу кілька факторів. Перший і дуже масштабний — вартість зернових культур.

Як пояснила Світлана Литвин, кукурудза і пшениця тільки за перший місяць літа підскочили в ціні на 60%. Вартість же яєць (проти аналогічного періоду минулого року) знизилася на 5-7% залежно від виробника. Аналітик каже, що подібна ситуація на ринку є досить складною для людей, які займаються яєчним бізнесом.

Також на вартість цього продукту нині значно впливає потреба населення. У літній період, запевняє експерт, багато приватних домовласників забезпечують себе яйцями завдяки наявності домашньої птиці, у якої почався період несення яєць.

Ще одним фактором, який впливає на загальну ринкову ситуацію, є зменшення експорту яєчної продукції. За словами Світлани Литвин, за перші п'ять місяців нинішнього року цей канал реалізації товарів скоротився майже наполовину.

Для того, щоб компенсувати всі витрати, виробникам доведеться підняти ціну на яйця, вважає аналітик. При цьому вона прогнозує, що трапиться це не раніше серпня. Пікова вартість — близько 40 гривень за десять штук — припаде саме на закінчення літа.

Варто зазначити, що, згідно з припущеннями спеціалістки, ціна на цей популярний продукт залишиться підвищеною всі наступні пів року, до настання весни — якщо виробництво яєць у промислових масштабах не зросте.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в найближчі місяці українцям також варто очікувати зміни вартості курячого м'яса. В який бік гойднуться цінові показники, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, які прогнози щодо ринкових цін на липень дають вітчизняні експерти.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Богдан

5 липня 2021, 16:51

Цікаво.


Новини