Головна Новини Бізнес фінанси Як зміняться ціни на курятину в найближчі місяці - відповідь експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зміняться ціни на курятину в найближчі місяці - відповідь експерта

Зараз виробникам м'яса птиці складно здійснювати господарську діяльність через значне зростання цін на зернові культури

2 липня 2021, 20:00
Поділіться публікацією:

У найближчі місяці ціни на м'ясо курки можуть змінитися. Зокрема, вартість може збільшитися. Такою думкою з виданням "Коментарі" поділилася аналітик асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) Світлана Литвин, озвучуючи прогноз цін на сільгосппродукцію на липень.

Як зміняться ціни на курятину в найближчі місяці - відповідь експерта

Як зміняться ціни на курятину в найближчі місяці - фото з відкритих джерел

"Можливе зростання ціни в найближчі місяці на м'ясо птиці. Це трапиться у випадку прийняття урядового законопроекта№5600, який передбачає зростання податкового навантаження на галузь птахівництва. Зараз виробникам м'яса птиці і яєць протягом року складно здійснювати господарську діяльність через значне зростання цін на зернові культури. А збільшення податкового тиску неминуче призведе до зменшення виробництва (що ми вже можемо спостерігати) і відповіді на зростання цін ", — заявила аналітик.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що Верховна Рада 265 голосами підтримала 1 липня в першому читанні законопроект №5600 про внесення змін до Податкового кодексу України. Ним передбачається індексація окремих податкових ставок і підвищення рентних платежів. Засновник "Студії Здорового Сенсу", підприємець, громадський діяч Павло Себастьянович впевнений, що закон №5600 — це черговий крок уряду і парламенту на шляху посилення податкового і адміністративного тиску.

Експерт заявив, що з усіх ініціатори закону хочуть зістригти трохи грошей. І, звичайно ж, у авторів не обійшлося без прямих репресій: якщо підприємство раптом надумає заперечувати якісь штрафи в суді, майно підприємства арештовується і діяльність зупиняється.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини