Головна Новини Бізнес Агро В Україні суттєво подорожчає хліб: експерт назвав головну причину
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні суттєво подорожчає хліб: експерт назвав головну причину

Подорожчання соціально значущих продуктів харчування негативно відбивається, насамперед, на незаможних верствах населення

17 лютого 2022, 10:49
Поділіться публікацією:

З початку року в Україні суттєво подорожчали продукти соціального значення. Ціна навіть на найдешевші сорти хліба підскочила в середньому на п'ять гривень. Однак це ще не межа. Хлібопекарі будуть змушені підвищувати ціни своєї продукції. Про це у коментарі виданню "Голос" розповів експерт із соціальних питань Андрій Павловський.

В Україні суттєво подорожчає хліб: експерт назвав головну причину

В Україні суттєво подорожчає хліб - фото з відкритих джерел

За його словами, в Асоціації хлібопекарів заявляли, що у зв'язку з подорожчанням газу виробникам доведеться підвищувати вартість, оскільки в собівартість хліба закладено ціну на енергоресурси і вона становить 70%. Сюди додаються витрати на транспорт. Тож ціна на хліб зросте на 25-30%.

Крім того, експерт додав, що подорожчання соціально значущих продуктів харчування негативно відбивається насамперед на незаможних верствах населення. Хоч і український уряд заявляв, що завдяки державному регулюванню цін мешканці країни не повинні відчути зростання цін на них. При цьому товари соціальної значущості все одно дорожчають.

Павловський зазначив, що поки що не бачить кроків з боку уряду, які могли б компенсувати українцям зростання споживчих цін, адже в Україні не збільшується прожитковий мінімум:

"Хоча влада обіцяла, що через додаток "Дія" незахищені верстви населення зможуть отримати електронні картки для продуктів харчування. Все це залишається поки що на рівні ідеї", — додав експерт.

Зазначимо, що за останній місяць в Україні суттєво змінилася вартість багатьох фруктів.

Раніше на порталі "Коментарі" — Курятина в Україні коштує набагато дорожче , ніж у Європі: названо головні причини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини