Головна Новини Бізнес Агро В Україні виріс індекс олів'є: як змінилися ціни на продукти за рік
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні виріс індекс олів'є: як змінилися ціни на продукти за рік

Приготувати три кілограми салату коштуватиме 210 гривень

13 грудня 2021, 09:43
Поділіться публікацією:

Аналітики сервісу доставки продуктів Zakaz.юа проаналізували, як за 2021 змінився індекс ціни популярного салату олів'є. З'ясувалося, що тепер на приготування страви українцям доведеться витратити на 21% більше, передає ТСН.

В Україні виріс індекс олів'є: як змінилися ціни на продукти за рік

В Україні виріс індекс олів'є: як змінилися ціни на продукти за рік - фото з відкритих джерел

Зазначається, що протягом року дорожчали майже всі категорії товарів. Також збільшення цін торкнулося всіх продуктів, з готових традиційного готують олів'є, крім картоплі. Порівняно з 2020 роком овоч подешевшав на 15% та його середня ціна становить 7 гривень за кілограм.

Фахівці зазначили, що найбільше зросли ціни на цибулю (майже вдвічі) та курячі яйця (більше ніж на 50%). Вартість ковбаси коливається в межах 120 – 290 гривень за кілограм. Однак замість неї часто салат кладуть курятину, ціна на яку за рік також підскочила — тушки — на чверть, а філе — на 20%.

За даними сервісу, консервований горошок коштує зараз від 25 до 50 гривень, свіжі огірки близько 50 гривень, а вартість солоних варіюється від 40 до 70 гривень.

У зв'язку з подорожчанням яєць зросла ціна майонезу – у середньому на 20%.

Так, за підрахунками аналітиків, станом на 1 грудня 2021 року приготувати три кілограми олів'є коштуватиме українцям 209,9 гривень, а в аналогічний період минулого року традиційний салат обходився в 173,5 гривень.

Нагадаємо, що накрити новорічний стіл цього року буде дорожче на 25% . Економіст Олег Пендзин розповів, як зміниться вартість популярних продуктів.

Раніше у матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що в Україні виявили курятину із сальмонелою. Стало відомо, де краще не купувати продукцію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини