Головна Новини Бізнес Агро В Україні запущено Земельний штаб: ринок землі має стати зрозумілішим
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні запущено Земельний штаб: ринок землі має стати зрозумілішим

В Мінагрополітики впевнені, що спеціальний штаб допоможе зробити земельний ринок прозорим та більш зрозумілим

20 серпня 2021, 08:50
Поділіться публікацією:

В Україні запущено Земельний штаб: ринок землі має стати зрозумілішим

Землі сільгосппризначення, фото із відкритих джерел

В Україні, з метою оптимізації ринку земельних відносин створили спеціальний Земельний штаб. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

"Безумовно, ринок землі потребує операційної підтримки, суспільного обговорення та вдосконалення в процесі правозастосовчої практики. З цією метою 19 серпня розпочав роботу спеціальний Земельний штаб. Його мета – дати землевласникам і товаровиробникам чітке розуміння  можливостей, які перед ними відкрила земельна реформа", – акцентував міністр агрополітики та продовольства України Роман Лещенко.

До складу спеціального штабу увійшли представники депутатського корпусу, Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру, Нотаріальної палати України, Незалежної асоціації банків України, а також низки інших профільних асоціацій.

Земельний ринок в Україні запрацював 1 липня 2021 року, а вже станом на 10 серпня було укладено 5206 угод на купівлю земель сільськогосподарського призначення. Таким чином, було продано вже 10 161 гектар землі. Ще 4473 заявки нотаріусів на здійснення правочину були погоджені Держгеокадастром.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що аграрна спільнота,  думки якої висловив заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР) Михайло Соколов, була стурбована суттєвим збільшенням податкового навантаження на агровиробників, які працюють легально. Зокрема, агровиробники сплачують ЄСВ в обов’язковому порядку, а за новими нормами він не зараховується  до того мінімуму податків, які потрібно сплачувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини