Головна Новини Бізнес Агро В Україні злетіли ціни на капусту: причини та актуальна вартість
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні злетіли ціни на капусту: причини та актуальна вартість

На сьогоднішній день українські фермери готові відвантажувати білокачанну капусту не дешевше 15-17 грн/кг

27 січня 2022, 09:22
Поділіться публікацією:

В Україні продовжує збільшуватись вартість білокачанної капусти, причому темпи зростання ціни за цей тиждень значно прискорилися. Про це повідомляють аналітики EastFruit.

В Україні злетіли ціни на капусту: причини та актуальна вартість

В Україні злетіли ціни на капусту - фото з відкритих джерел

За даними експертів, основною причиною збільшення вартості капусти є високий попит на продукт як на внутрішньому ринку, і з боку експортно-орієнтованих компаній. Крім того, пропозиція білокачанної капусти цього сезону суттєво скоротилася порівняно з минулим роком, що пояснюється зменшенням площ під овочом.

Також істотну роль зміні цін на капусту грає реекспорт вітчизняної продукції до РФ через територію Білорусі.

Так, зазначають аналітики, фермери в Україні готові відвантажувати білокачанну капусту не менше ніж за 15-17 гривень за кілограм. Це в середньому в 1,5 рази дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

В результаті станом на сьогодні вартість капусти в країні вже в середньому у сім разів перевищує показники аналогічного періоду 2021 року. Крім того, більшість українських виробників сьогодні стримують продаж овочів, сподіваючись виставити його на продаж на початку весни ще дорожче.

Зазначимо, що, крім капусти, в Україні стрімко зростають ціни на овочі борщового набору, а за рік їхня вартість збільшилася вдвічі. Експерти пов'язують подорожчання продукції з різким подорожчанням енергоресурсів (газу, електроенергії), а також зі скасуванням пільг для аграрних виробників.

Раніше в матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, що в Україні рекордно зросли в ціні зелена та ріпчаста цибуля. За рік овоч подорожчав на 72%. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Віктор Віктор

27 січня 2022, 09:52

Єлізавєта, ця новина "із злетом" повторюється кожен рік, у цей період.


Новини