Головна Новини Бізнес Агро В Україні злетіли ціни на крупи: що подорожчало найбільше
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні злетіли ціни на крупи: що подорожчало найбільше

Зокрема, ціна гречки зросла на 13,65%

5 листопада 2021, 15:57
Поділіться публікацією:

За даними Державної служби статистики, в Україні зросла вартість кількох видів круп. Так, порівняно з груднем 2020 року, ціна ячної збільшилася на 15,25%, гречаної — на 13,65%, манної — на 7,23%, передає УНІАН.

В Україні злетіли ціни на крупи: що подорожчало найбільше

В Україні злетіли ціни на крупи: що подорожчало найбільше - фото з відкритих джерел

У статистичному відомстві зазначили, що якщо у грудні 2020 року, за кілограм ячної каші просили близько 12,98 гривень, то вже у вересні цього року її вартість зросла до 14,96 гривень.

Вартість гречки у грудні минулого року становила близько 37,43 гривень, то у вересні 2021 кілограм крупи обходився від 42,54 гривень.

Щодо манної крупи, то у вересні вартість кілограма склала 17,06 гривень. При цьому у грудні 2020 року кілограм можна було купити за 15,91 гривні.

Нагадаємо, що в країні фіксується рекордне зростання вартості м'яса, зокрема курятини, яловичини та свинини. Найбільше протягом року зросла ціна на куряче філе. Так вартість підскочила на чверть за кілограм м'яса. Крім того, практично на 20% зросла в ціні яловичина. Свинина у свою чергу подорожчала майже на 8%. Серед основних причин стрибка цін – збільшення вартості природного газу та електрики.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" також повідомлялося, що в Україні подорожчало багато овочів, що призвело до зміни ціни "борщового набору". Ціни за рік злетіли на моркву, капусту та буряк. А ось картопля впала в ціні.

Також на порталі можна прочитати, що заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради Денис Марчук розповів, чому продукти харчування продовжують дорожчати, незважаючи на високі врожаї у 2021 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини