Головна Новини Бізнес Агро В Україні злетіли ціни на мандарини: яка вартість зараз
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні злетіли ціни на мандарини: яка вартість зараз

Середня ціна популярного фрукту зараз становить 32-33 гривні.

9 грудня 2021, 11:07
Поділіться публікацією:

У супермаркетах України почали зростати ціни на мандарини. Якщо минулого тижня мінімальна ціна цитрусу становила 27,5 гривень за кілограм, то зараз кіло фрукта коштує понад 30 гривень. Про це повідомляє видання "Українські новини", посилаючись на дані великих українських супермаркетів.

В Україні злетіли ціни на мандарини: яка вартість зараз

Мандарин - фото: nastol.com.ua

Так, мінімальна вартість мандаринів, порівняно з минулим тижнем, підскочила на 4,4 гривні, склавши 31,9 гривень за кілограм. Середня ціна популярного фрукту зараз становить 32-33 гривні.

У виданні зазначають, що деякі супермаркети продають мандарини за акційною вартістю – від 25 гривень за кіло. Ціни можуть відрізнятися залежно від сорту та якості цитрусових.

Нагадаємо, що експерти прогнозують зростання цін на банани після Нового року. Вартість може збільшитись на 30-40 гривень за ящик, який вміщує 19 кілограмів. Зараз в Україну в основному везуть сорт кавендіш, і його врожай у 2021 році не такий добрий, як у 2020-му. Так, фахівці зазначають, що банани незабаром можуть значно подорожчати.

Крім того, у період вересень 2021 — вересень 2022 року споживчі ціни в Україні зростуть на 22-25%. Зокрема відбудеться подорожчання м'яса, хліба та овочів борщового набору – моркви, капусти, буряків – їхня вартість збільшиться на 10%.

Раніше у матеріалі порталу "Коментарі" повідомлялося, що зростуть ціни і на алкогольні напої у зв'язку з так званим "ресурсним" законопроектом №5600, який 30 листопада ухвалили український парламент. Наприклад, вартість пива, міцність якого 8%, збільшиться на 2 гривні на 1 копійку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини