Головна Новини Бізнес Агро В Україні змінилися ціни на цукор: скільки коштує кілограм
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні змінилися ціни на цукор: скільки коштує кілограм

Цукор - у числі товарів-рекордсменів щодо зростання ціни у 2021 році

8 лютого 2022, 11:43
Поділіться публікацією:

У лютому 2022 року в Україні подорожчав цукор. Якщо минулого місяця його ціна становила близько 25,78 гривень за кілограм, то зараз середня вартість продукту – 26,27 гривень. Про це повідомляє профільний портал "Агроцентр".

В Україні змінилися ціни на цукор: скільки коштує кілограм

Ціни на цукор в Україні - фото з відкритих джерел

При цьому зазначається, що ціна на пачку цукру вагою три кілограми на місяць впала. Якщо у січні її можна було придбати в українських супермаркетах у середньому за 81,80 гривень, то у лютому вартість знизилася до 77,90 гривень.

Також у виданні навели дані щодо супермаркетів країни. Так, наприклад, в Auchan кілограм цукру коштує 27,20 гривень, у Novus – 25,39 гривень, у Metro – 25,30 гривень, а Varus продає кілограмову пачку за 27,20 гривень.

Зазначається, що цукор — серед товарів-рекордсменів щодо зростання ціни у 2021 році. За даними Держстату України, протягом року вартість цукру підскочила на 61,5%. Поряд із цукром у країні зазначається і подорожчання рослинної олії (на 57,7% за рік), курячих яєць (на 47%), а також хліба (на 15,8%).

Нагадаємо, що аналітики Українського клубу аграрного бізнесу розповіли про продукти харчування, які найбільше зросли у ціні в країні останнім часом. Так, "лідером" щодо підвищення вартості за минулі два тижні стала білокачанна капуста, яка подорожчала 11%. Також експерти відзначили зростання вартості на моркву, картопля, буряк, цибулю, вершкове масло та м'ясо, зокрема яловичину.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" — Експерт виявив 40% фальсифікату вершкового масла в українських супермаркетах та на столичному ринку: хто продає підробку.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини