Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
За даними Мінагрополітики України, відпускні ціни виробників на продукти харчування в країні із закінченням місяця залишаються стабільними, передають у ТСН.
В Україні змінилися ціни на деякі продукти - фото з відкритих джерел
Зазначається, що в Україні фіксують зниження цін виробників на деякі овочі. Так, у порівнянні з минулим місяцем вартість картоплі впала на 7%, а проти 2020-го року — на 14%. Подешевшали також буряк і морква, на 24% і 25% відповідно. Крім того, знизилася ціна цибулі — на 16% і капусти — на 12%.
Крім того, кілька подешевшали крупи. Ячмінні зменшилися в ціні на 1%, так само як і кукурудзяна крупа, а горохова — на 3% у порівнянні з минулим місяцем.
Також змінилася вартість цукру — він подешевшав на 3%.
Молоко вищого сорту, а також курятина змінилися в ціні на 3%, свинина — на 7%, а м'ясо великої рогатої худоби — на 6%.
Зазначається, що за більшістю критичних для населення продуктів харчування ціни зросли у річному обчисленні в межах інфляції або з невеликим відхиленням.
Раніше в матеріалі видання "Коментарі" йшлося про те, що через підвищення вартості газу в країні можуть зрости ціни на кондитерські вироби на 5-7%, при тому, що починаючи з 2021 року солодощі подорожчали на 15-30%. У липні поточного року фіксується падіння обсягів виробництва "кондитерки". Зокрема, виробництво карамелі та шоколаду знизилося на рекордне значення — 25,9% у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року. У серпні падіння не зупинилося і склало 12,5%.
Крім того, в Україні рекордно зросла вартість ріпчастої цибулі. Станом на сьогодні гуртова вартість ріпчастої цибулі на внутрішньому ринку є рекордною для цього періоду. Ціна овоча стандартної якості 7 грн/кг, що вище, ніж у 2020 році, в більше ніж удвічі.
Новини