Головна Новини Бізнес Агро В Україні зміниться ціна курячих яєць: скільки коштуватиме десяток
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зміниться ціна курячих яєць: скільки коштуватиме десяток

Нині яйця можна купити приблизно за 35,20 гривень за десять штук

13 листопада 2021, 12:00 comments2431
Поділіться публікацією:

За прогнозом аналітика Українського клубу агарного бізнесу Світлани Литвинової, найближчим часом у країні подорожчають курячі яйця. Ціна може підскочити на 8-14%, а вартість десятка складатиме близько 38-40 гривень. Про це пише OBOZREVATEL

В Україні зміниться ціна курячих яєць: скільки коштуватиме десяток

В Україні зміниться ціна курячих яєць - фото з відкритих джерел

Наголошується, що зараз яйця можна купити приблизно за 35,20 гривень за десять штук, а з початку листопада вартість збільшилась на 1%.

За словами фахівця, подорожчання пов'язане із сезонним фактором, оскільки зниження пропозиції провокує зростання ціни.

"Подібну тенденцію ми поступово спостерігатимемо до новорічних свят, коли ціна на курячі яйця досягне показника 38-40 грн за 10 штук", – повідомила Світлана Литвин.

Нагадаємо, останні два тижні в Україні ознаменувалися подорожчанням деяких харчових продуктів від 9 до 14%. Такі показники – початок сезонного збільшення вартості, зокрема на овочі. Проте аналітики Українського клубу агарного бізнесу заявили про зниження вартості на деякі овочі. Наприклад, через перші морози картопля впала в ціні на 20%.

Крім того, протягом останніх п'яти місяців ціна на молоко в Україні збільшилася на 16%. Зазначається, що такий рівень вартості на молокосировину істотно вищий за середній показник країн Євросоюзу, про що свідчать дані Інституту аграрної економіки.

Раніше у матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що внаслідок зростання цін на енергоносії, найближчим часом у країні можна буде зустріти соняшникову рафіновану олію вартістю понад 100 гривень за літр. Про інші причини та ситуацію на ринку читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Влад

13 листопада 2021, 14:08

За таку ціну, з одного рулону туалетного паперу для тіла більше користі ніж з того одного яйця середнього розміру за 3,52 грн. А чому журналісти не пишуть статей, чому зараз виробники на яйцях не ставлять маркувань з категоріями та сортами яєць за їх розмірами...???!!! Чому вершкове масло яке продають по залупенним цінам не відповідає харчовим СТАНДАРТАМ та ГОСТАМ, а якимсь придуманим ДСТУ посіпаками ЯНЕКА...???!!! Як сказав мудрець: "Усі знають разом з газетярами для чого цим газетним писакам потрібна брехня та фейкові новини, і усі добре розуміють, що цим газетним борзописцям не потрібна правда, яка їх знищить"...!!! На хвилі гімна лекше триматися на плаву...??? Що слабо писати конкретні ПРАВДИВІ та викривальні статті...!!!


Новини