Головна Новини Бізнес Агро В Україні зміняться ціни на цукор: озвучений прогноз на осінь
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зміняться ціни на цукор: озвучений прогноз на осінь

У 2021 році прогноз якраз-таки оптимістичний

25 серпня 2021, 15:33
Поділіться публікацією:

В Україні стартував сезон цукроваріння, внаслідок чого вартість продукції незабаром може впасти. Сезон офіційно починається 21 серпня, з моменту запуску Селищанського цукрового заводу. Про це пише УНІАН з посиланням на асоціацію "Укрцукор".

В Україні зміняться ціни на цукор: озвучений прогноз на осінь

В Україні зміняться ціни на цукор - фото з відкритих джерел

Зазначається, що поки що сировину переробляє лише один завод.

Найчастіше зі стартом нового сезону цукроваріння вартість продукції падає, особливо якщо в країні очікується хороший урожай цукрових буряків. У 2021 році прогноз якраз-таки оптимістичний.

"Восени цього року очікується достатній урожай цукрових буряків з нормальними показниками цукристості, якщо погодні умови не внесуть свої значні корективи", — повідомила Світлана Литвин, аналітик асоціації "Український клуб аграрного бізнесу". 

За словами експерта, новий виробничий сезон може запобігти подальшому стрибку цін на цукор, а, можливо, призведе до зниження вартості.

Нагадаємо, що різкий стрибок світових цін на цукор, зернові та рослинні олії у травні 2021 року досяг найвищого значення з вересня 2011 року.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерти аграрної галузі прогнозують збільшення вартості яєць на ринках і прилавках магазинів в Україні. Зазначається, що, за словами аналітиків "Українського клубу аграрного бізнесу", ціна на яйця буде рости до новорічних свят. Фахівці також зазначають, що головна причина подорожчання — зменшення обсягів виробництва. Станом на сьогодні вартість десятка яєць у магазинах варіюється в межах 30 гривень. Ціна продукції за рік збільшилася на третину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини