Головна Новини Бізнес Агро В Україні зміняться ціни на цукор: скільки буде коштувати кілограм
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зміняться ціни на цукор: скільки буде коштувати кілограм

В цілому вартість цукру в країні за рік зросла більше ніж на 80%

9 вересня 2021, 09:40 comments1608
Поділіться публікацією:

Вже найближчим часом в Україні впаде вартість цукру до 22-25 гривень (зараз за кілограм просять 30 гривень). Про це повідомив гендиректор асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Роман Сластьон в ефірі одного з телеканалів, передає ТСН.

В Україні зміняться ціни на цукор: скільки буде коштувати кілограм

В Україні зміняться ціни на цукор - фото з відкритих джерел

За словами фахівця, головним фактором зниження цін є старт нового сезону цукроваріння.

"Ціни на цукор, цілком можливо, найближчим часом знизяться до 22-25 грн/кг, але водночас нижче 20 грн/кг ціна навряд чи буде через низку інших факторів — таких, як високі ціни на цукор на світовому ринку", — повідомив експерт.

У виданні нагадують, що загалом вартість цукру в країні за рік зросла більше ніж на 80%. Таким чином ціни стали вдвічі більше, ніж в європейських країнах.

Зазначимо, що найчастіше зі стартом нового сезону цукроваріння вартість продукції падає, особливо якщо в країні очікується хороший урожай цукрових буряків. У 2021 році прогноз якраз таки оптимістичний. Новий виробничий сезон може запобігти подальшому стрибку цін на цукор, а, можливо, призведе до зниження вартості.

Раніше в матеріалі порталу "Коментарі" повідомлялося, що вартість гречки в Україні може підскочити до кінця поточного року. Причин подорожчання продукції — кілька. Ціна на популярну крупу вже через кілька місяців може підскочити на 10-15% — до 75 гривень за кілограм, а на регульовані Кабінетом міністрів сорти — до 52 гривень.

Нагадаємо, що, за даними Міністерства аграрної політики і продовольства України, відпускні ціни виробників круп за рік зросли на 13-31%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини