Головна Новини Бізнес Агро В Україні значно подешевшав популярний овоч: названо нові ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні значно подешевшав популярний овоч: названо нові ціни

За тиждень ціни на овоч знизилися на 16%

22 липня 2021, 16:17 comments1536
Поділіться публікацією:

За останній тиждень в Україні значно впали ціни на картоплю. Виробники стурбовані ситуацією, що склалася. Про це пише видання EastFruit.

В Україні значно подешевшав популярний овоч: названо нові ціни

В Україні подешевшала картопля. Фото з відкритих джерел

Різкий спад цін пов'язане з сильним погіршенням якості продукту. Причиною тому послужили проливні дощі, що зовсім недавно вирували чи не по всій країні. Однак найбільше постраждав картопля в Херсонській області. Овоч став гнити прямо в полях.

На сьогодні практично вся картопля, що в продажу, є непридатним для зберігання, відповідно, розпродати його потрібно якомога швидше. Щоб реалізувати товар, виробникам доводиться постійно міняти ціни, зрозуміло, не у свою користь. Варто помітити, що попит зараз навпаки впав. Споживача часто просто не влаштовує зовнішній вигляд продаваної картоплі, що і є його відмовою від покупки.

У порівнянні в минулим тижнем, ціни на картоплю в Україні впали на 16%. Найдешевшим зараз у продажу є як раз таки картопля з Херсонської області. Її продають по 3-4 грн за кілограм. В середньому овоч зараз коштує ненабагато дорожче. Його ціна становить від 4 до 7 гривень за один кілограм.

Фермери вважають, що до кінця сезону ціни на картоплю вже швидше за все не будуть рости. А коли почнеться збирання врожаю, що буде придатний для зберігання, можна буде говорити про підвищення вартість на продукт.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало читачів про те, що в Україні почали продавати ранні кавуни. У скільки покупцям обійдеться річна ягода.

Також сайт інформував про те, у скільки українцям у 2021 році обійдуться овочі для борщового набору. Детальніше читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

олег

22 липня 2021, 16:48

Пусть автор статьи зайдёт в супермаркет Киева или на рынок и посмотрит какая там цена. но 7 гривен там можно купить только картошку 2 сорта мелкую и вялую. В аду лжецы будут своим поганым языком лизать раскалённые сковородки. Афтару туда путёвка прописана.


Новини