Головна Новини Бізнес Агро В Україні зросли ціни на деякі продукти: що подорожчало найбільше
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зросли ціни на деякі продукти: що подорожчало найбільше

Аналітики УКАБ зафіксували й зниження вартості на деякі овочі

12 листопада 2021, 16:20
Поділіться публікацією:

Останні два тижні в Україні ознаменувалися подорожчанням деяких харчових продуктів від 9 до 14%. Такі показники – початок сезонного збільшення вартості, зокрема на овочі. Про це пише UBR із посиланням на Український клуб агарного бізнесу.

В Україні зросли ціни на деякі продукти: що подорожчало найбільше

В Україні зросли ціни на деякі продукти - фото з відкритих джерел

Так, найбільше зросли ціни на моркву (на 10%), буряки (на 9%), капусту (на 14%), а також на цибулю (на 10%).

Крім того, паралельно зі зростанням попиту, почали підвищувати цінник на сезонний фрукт – мандарин. За 14 днів вартість збільшилася на 10% і склала близько 52,34 гривні за кілограм.

Проте аналітики УКАБ зазначили зниження вартості на деякі овочі. Наприклад, через перші морози картопля впала в ціні на 20%.

Подешевшав також і рис. Кілограм крупи впав у ціні на 11% і зараз коштує близько 33,8 гривні. Вартість знизилася через зростання імпорту та гарний врожай крупи у 2021 році на українських полях.

Зазначимо, що за останні п'ять місяців ціна на молоко в Україні збільшилась на 16%. Зазначається, що такий рівень вартості на молоко-сировину істотно вищий за середній показник країн Євросоюзу, про що свідчать дані Інституту аграрної економіки. Зокрема, ціна на молоко в Польщі, Латвії та Угорщині не вища за 32-33 євро за 100 кг продукту. В Україні вартість молока в другій половині поточного року зросла від 35 до 41 євро.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що в Україні всього через один день значно зросли ціни на деякі овочі. Йдеться про капусту, кабачки та помідори. Також продовжують зростати в ціні овочі так званого "борщового набору".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини