Головна Новини Бізнес Агро Як зміняться ціни на продукти в Україні в 2022 році - відповідь експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зміняться ціни на продукти в Україні в 2022 році - відповідь експерта

Зокрема, наступного року українці платитимуть більше за м'ясо, овочі та хліб

8 грудня 2021, 17:53
Поділіться публікацією:

У період вересень 2021 — вересень 2022 року споживчі ціни в Україні зростуть на 22-25%. Такий прогноз для видання "Голос" озвучив голова Спілки українського селянства Іван Томич.

Як зміняться ціни на продукти в Україні в 2022 році - відповідь експерта

Як зміняться ціни на продукти в Україні в 2022 році - фото з відкритих джерел

Фахівець зазначив, що наступного року у країні злетять ціни на хліб. Вони можуть зрости на 35%. При цьому, за словами Томича, у Державній службі статистики надають інші дані.

"Хоча мені не зрозуміло, на чому ґрунтується методика його (Держстату — ред) розрахунків", — додає експерт.

Крім того, голова Спілки українського селянства зазначає, що у 2022 році українцям доведеться платити більше за м'ясо. Воно подорожчає на 20% за кілограм.

Виросте ціна і на цукор, на 20-22% за рік, і на рослинну олію – до 25%.

У 2022 році очікується і подорожчання овочів борщового набору – моркви, капусти, буряків. Їхня вартість збільшиться на 10%.

"Далі все буде залежати від виробництва цих продуктів наступного року. Це безпосередньо впливає на цінову політику", – зазначив експерт.

Нагадаємо, що після Нового року ціна на банани в Україні піде нагору. Вартість зросте приблизно на 30-40 гривень за ящик місткістю 19 кілограмів. Зараз на територію нашої країни завозять сорт бананів кавендіш, урожай якого цього року не такий гарний, як минулого. А отже, українцям варто очікувати збільшення вартості плоду.

Крім того, в Україні зростуть ціни і на алкогольні напої через так званий "ресурсний" законопроект №5600, який 30 листопада був прийнятий українським парламентом. Наприклад, вартість пива, міцність якого 8%, збільшиться на 2 гривні на 1 копійку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини