Головна Новини Бізнес бюджет Стало відомо, скільки держава отримала від продажу "Укрспирту"
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки держава отримала від продажу "Укрспирту"

Фонд держмайна України за кілька місяців провів 23 аукціони

13 квітня 2021, 11:15
Поділіться публікацією:

Стало відомо, скільки коштів надійшло до державного бюджету з продажу заводів "Укрспирту". Про це повідомив Голова Фонду держмайна України Дмитро Сенниченко в інтерв'ю виданню "ГОРДОН".

Стало відомо, скільки держава отримала від продажу "Укрспирту"

Державний бюджет: скільки Україна отримала від продажу Укрспирту. Фото: politeka.net

За словами Дмитра Сенниченка, приватизацію націлено розпочали з неробочих заводів, щоб інвестори-покупці змогли належним чином модернізувати спиртзавод та поновити виробництво. При чому на таких заводах можуть вироблятися не тільки спирт для алкогольних напоїв, а й антисептичні засоби та спиртовмісні фарби.

Варто зазначити, що із 78 заводів концерну "Укрспирт" 43 — не працювали.

Дмитро Сенниченко підсумував — протягом кількох місяців було проведено 23 аукціони. Вторгована сума, яка направилася до українського бюджету — понад 1,5 мільярди гривень.

У Фонді держмайна України заявляли, що приватизація підприємств сприятиме розвитку різних напрямів переробної аграрної галузі.

Нагадаємо, що нещодавно було продано спиртзавод концерну "Укрспирт" за рекордну ціну. Мишковицький спиртзавод купила компанія Energy Solutions Ukraine за ціною у 25 разів дорожче за стартову. Цікаво, що цей завод продають вже вдруге. За скільки його купили? Якою була стартова ціна? Дізнавайтеся в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що в березні вперше видали ліцензію на виробництво спирту приватній компанії. Першопрохідцем подібних масштабних змін в алкогольній галузі країни стала компанія Nemiroff. Що перша приватна ліцензія означає для України? Наскільки це позитивне явище? Як виготовлення спирту приватними виробниками вплине на країну в економічному плані? Читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харя Кришны

13 квітня 2021, 10:26

Это 53 миллиона долларов. Цена среднего производственного предприятия. Это государственный монополист с акцизным товаром! Ну чего еще ждать от зели. А говорили, Янукович много крал. Эти разворовывают все, до нуля.


Новини