Головна Новини Бізнес економіка В Україні продали завод "Укрспирту" за рекордну ціну
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні продали завод "Укрспирту" за рекордну ціну

Мишковицький спиртзавод продають вже вдруге

1 квітня 2021, 10:45
Поділіться публікацією:

В Україні продали спиртзавод концерну "Укрспирт" за рекордну ціну. Мишковицький спиртзавод придбала компанія Energy Solutions Ukraine за ціною у 25 разів дорожче за стартову.

 В Україні продали завод "Укрспирту" за рекордну ціну

Спиртзавод в Україні продали за рекордно велику ціну. Фото: kor.in.ua

Під час торгів компанія підняла ціну заводу майже на 100 мільйонів гривень.

Так ціна Мишковицького спиртзаводу стартувала від 7,2 мільйона гривень. Кінцева ціна, яку оголосила Energy Solutions Ukraine становила 181 мільйон гривень.

Мишковицький завод продають вже вдруге. Перший аукціон відбувся ще 28 грудня минулого року. Тоді об'єкт придбала компанія Золотники-Агро, які могли придбати спиртзавод за 12,8 млн гривень. Проте представники компанії так і не провели оплату. Тож результати аукціону були анульовані.

На цей момент Мишковицький спиртзавод став найдорожчим об'єктом концерну "Укрспирт". Він побив рекорд Вишняківського спиртзаводу, який придбали за 101 мільйон гривень.

Зазначається, що Energy Solutions Ukraine зареєстрована в Чернігівській області. Бенефіціарним власником компанії являється Сургам Геворкян.

Нагадаємо, що нещодавно в Україні вперше видали ліцензію на виробництво спирту приватній компанії. Першопрохідцем подібних масштабних змін в алкогольній галузі країни стала компанія Nemiroff. Що перша приватна ліцензія означає для України? Наскільки це позитивне явище? Як виготовлення спирту приватними виробниками вплине на країну в економічному плані? Відповіді на всі ці запитання шукайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, чому виникають проблеми з приватизацією спиртзаводів "Укрспирту".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини