Головна Новини Бізнес новини компаній Перша європейська компанія досягнула вартості у 500 млрд доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша європейська компанія досягнула вартості у 500 млрд доларів

Ринкова вартість французької компанії LVMH перетнула позначку у 500 млрд доларів.

25 квітня 2023, 13:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Компанія LVMH, якій належать такі бренди як Louis Vuitton, Christian Dior, Hermès, Tiffany та інші, досягнула вартості у 500 млрд доларів. Такий показник спостерігається вперше для європейської компанії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNBC.

Перша європейська компанія досягнула вартості у 500 млрд доларів

Власник LVMH Бернар Арно. Фото з відкритих джерел

Ринкова вартість французького гіганта у сфері предметів розкоші у січні становила 400 млрд доларів, однак 24 квітня зафіксували ріст акцій компанії і її загальна ціна перевищила пів трильйона доларів. Такий результат є рекордом для європейської компанії, однак у світовому рейтингу LVMH не потрапляє навіть до 10 найдорожчих компаній світу.

Наразі у списку лідирують Apple (2,6 трлн доларів), Microsoft (2,1 трлн доларів) і Saudi Aramco (2 трлн доларів). Мало того, Apple деякий час навіть мала ринкову вартість у понад 3 трильйони доларів.

Зростання акцій компанії LVMH передбачали аналітики. Французька компанія виграє від відкриття кордонів у Китаї після довгого періоду карантину.

Нагадаймо, що власник LVMH Бернар Арно наразі є найбагатшою людиною у світі. Згідно з індексом мільярдерів Forbes його статки оцінюються у 243,5 млрд доларів. Ілон Маск, який нещодавно втратив лідерство перебуває на другий позиції рейтингу зі 171 млрд доларів. Третє місце посідає головний акціонер Amazon Джефф Безос.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ChatGPT допомагає передбачити рух цін на акції компаній.

Також "Коментарі" писали про наймолодшого мільярдера у світі. Ним виявився 18-річний італієць, який успадкував понад 3 млрд доларів від свого батька.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ytutyuty

25 квітня 2023, 12:52

Открытый поиск сeкc партнеров в вашем городе и по интересам, все анонимно и пока что беcплатно. Реально крутая штука, пользуйся ---- https://urlis.net/club


Новини