Головна Новини Бізнес новини компаній За 16 тисяч доларів: Tesla повинна заплатити штраф покупцям Model S
commentss НОВИНИ Всі новини

За 16 тисяч доларів: Tesla повинна заплатити штраф покупцям Model S

Покупці електромобіля Tesla Model S подали на компанію-виробника в суд

25 травня 2021, 17:27
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

На норвезьке представництво компанії Tesla подали в суд 30 клієнтів. Покупці автомобілів заявили, що після оновлення програмного забезпечення у 2019 році в них зменшився час автономної роботи та місткість акумулятора.

За 16 тисяч доларів: Tesla повинна заплатити штраф покупцям Model S

Tesla повинна виплатити штраф власникам Model S. Фото з відкритих джерел

Під час судової перевірки було підтверджено, що проблеми з акумулятором виникли через оновлення, а не через зношеність або пошкодження. В електромобілів Tesla Model S 2013-2015 років випуску після установки нової прошивки збільшувався час заряду, а пробіг зменшувався на приблизно 60 кілометрів.

Компанія не надала відповідь і була зобов'язана виплатити кожному потерпілому по 16 тисяч доларів штрафу. З огляду на той факт, що власників таких автомобілів у Норвегії близько 100 тисяч, то в підсумку Tesla може втратити 160 мільйонів доларів. До слова, американські покупці Model S із Каліфорнії також подали позов до суду на компанію з цієї ж причини.

Вирок був оголошений 17 травня. Компанії залишається або виплатити штраф до 31 травня, або ж оскаржити рішення до 17 червня цього року. З огляду на, що норвезьке представництво компанії не з'явилося на судове засідання, існує велика ймовірність того, що Tesla спробує оскаржити такий вирок.

Для довідки: минулого року компанія Apple виплатила компенсації користувачам, чиї смартфони почали працювати повільніше після чергового оновлення.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Ілон Маск розбагатів на 25 млрд доларів за добу завдяки Tesla, а також про те, що Tesla звинувачують у забрудненні навколишнього середовища через зростання біткоїнів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини