Головна Новини Бізнес економіка Чи справді влада зробила роботу над помилками: як покращиться ситуація для бізнесу
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді влада зробила роботу над помилками: як покращиться ситуація для бізнесу

Експерти поки що не бачать підстав стверджувати, що ситуація для бізнесу в Україні незабаром зміниться на краще

24 січня 2024, 13:54 comments1237
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський заявив, що РНБО ухвалила рішення щодо економічної безпеки та стабільності під час воєнного стану. Нібито зроблено певні кроки назустріч бізнесу, який серйозно стривожений через тиск з боку правоохоронців. Про що говорять такі рухи з боку влади? Чи є надія на покращення ситуації для бізнесу? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Чи справді влада зробила роботу над помилками: як покращиться ситуація для бізнесу

Бізнес в Україні. Фото: з відкритих джерел

Жодних змін не буде

Засновник "Студії Здорового Сенсу", підприємець, громадський діяч Павло Себастьянович зазначає, що, судячи із заяв президента та рішення РНБО, керівництву країни чудово відомо про основні проблеми бізнесу.

А це, уточнює експерт:

– маски-шоу, які під акомпанемент та з активною участю суддів та прокурорів гастролюють по всій країні;

– арешт відомого бізнесмена Ігоря Мазепи співробітниками ДБРякі не мають права розслідувати правопорушення приватних осіб, а мають займатись виключно чиновниками;

– блокування реєстрації накладних із конфіскацією коштів підприємств.

"Найправильнішими та найприроднішими кроками назустріч бізнесу мали б стати звільнення генпрокурора, керівництва ДБР, а також ініціаторів блокування податкових накладних – голови податкового комітету, міністра фінансів та заступника міністра фінансів, які відповідають за податкову політику. Тільки нові люди могли б розпочати нову політику", – упевнений Павло Себастьянович.

Але натомість, констатує він, президент у найкращих радянських традиціях доручив розбиратися з проблемами тим, хто й створив ці проблеми.

"Скарги на прокурорів надіслано самим прокурорам. Природно, що жодних змін не буде, – прогнозує експерт. — На короткий час силовики стримають свій апетит. Але незабаром вони з новою силою накинуться на бізнес, який наважився підняти голову. І який, на думку силовиків, є їхнім головним джерелом збагачення".

Потрібні реальні кроки

Аналітик "Центру розумних рішень" В'ячеслав Черкашин розмірковує так:

"Подібні зустрічі "назустріч бізнесу" традиційно для України мають вкрай низький ККД і виступають, швидше, ритуальним механізмом зниження соціальної напруженості (випускання пари)".

Потрібні, наголошує експерт, справжні, реальні кроки, а не чергові папірці, робочі поради та групи, законопроєкти, про які влада забуває одразу після їх появи у ЗМІ.

"Нові вибори та зміна істеблішменту – це поки що єдина можливість для необхідних змін", – констатує В'ячеслав Черкашин.

Читайте також на порталі "Коментарі" — які перспективи, що умови для бізнесу в Україні покращаться: про що говорять обіцянки Зеленського.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини