Головна Новини Бізнес економіка Чи виправдане підвищення тарифів на електроенергію: думка українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи виправдане підвищення тарифів на електроенергію: думка українців

Чи підтримують українці підвищення ціни на електричну енергію для населення.

5 червня 2023, 11:46 comments1759
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

1 червня Кабмін оголосив про майже подвійне підвищення тарифів на електроенергію для населення. Таким чином плата за 1 кВт-год зросла до рівня 2,64 грн. Портал "Коментарі" з посиланням на соціологічне дослідження компанії Active Group з’ясували ставлення українців до підвищення ціни на електричну енергію.

Чи виправдане підвищення тарифів на електроенергію: думка українців

Підвищення ціни на електроенергію. Фото з відкритих джерел

Міністр енергетики України Герман Галущенко розповів, що перші квитанції з новим тарифом за електроенергію українці отримають у липні. За розрахунками міністерства платіжки за електричну енергію виростуть для середньостатистичної сім’ї на 250 грн. Галущенко зазначив, що субсидія збережеться та збільшиться з огляду на те, що після зростання тарифу вона потрібна буде більшій кількості людей.

Генеральний директор YASNO Сергій Коваленко зазначив, що додаткові отримані кошти від підвищення ціна на електроенергію підуть не на прибуток постачальника, а на відновлення енергосистеми. Окрім того, частина компаній зможе таким чином погасити борги, які накопичили через необхідність компенсувати різницю між тарифом для населення та ринковою ціною електроенергії.

Після цих повідомлень компанія Active Group опитала українців, чи вважають вони таке підвищення виправданим. 10,3% опитаних вказали, що повністю виправдовують такі кроки, 28,9% заявили про часткове виправдання. Однак більшість – 54,3% зазначили, що вважають такі дії не виправданими.

Чи виправдане підвищення тарифів на електроенергію: думка українців - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що українці зможуть продавати один одному електроенергію.

Також "Коментарі" писали про те, що стало відомо, чому в Україні підвищують тарифи на електроенергію



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/pulsweek/172
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

алекс

5 червня 2023, 11:23

раз олигархи подняли тарифы во время моратория при военном положении, значит война закочилась в стране с Россией, - продолжается война на уничтожение собственного народа, - и пусть эту аксиому кто-то опровергнет, хоть одно доказательство, что я сказал неправду ?


Новини