Головна Новини Бізнес економіка ДПС оприлюднила, скільки грошей сплатили підприємці єдиного податку у 2023
commentss НОВИНИ Всі новини

ДПС оприлюднила, скільки грошей сплатили підприємці єдиного податку у 2023

Попри складні економічні умови, платники єдиного податку наповнюють бюджет України.

22 червня 2023, 11:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Державна податкова служба порахувала скільки коштів сплатили до бюджету підприємці за перші п’ять місяців 2023 року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт ДПС.

ДПС оприлюднила, скільки грошей сплатили підприємці єдиного податку у 2023

Податкова оприлюднила, скільки грошей сплатили підприємці єдиного податку

ДПС вказують, що малий бізнес та частина підприємців використовує державні переваги, які надані у період воєнного часу. Зокрема це стосується платників 1 та 2 групи, які з квітня 2022 року у разі надзвичайного стану можуть використовувати право не сплачувати щомісячні внески єдиного податку. Однак, Державна податкова служба наголошує, що попри складні економічні умови, підприємці сплачують єдиний податок.

За п’ять місяців 2023 року українські платники податків сплатили 15,2 млрд гривень єдиного податку. Платники 1 та 2 групи сплатили до бюджету 2,3 млрд гривень, що становить 17,1% загальних надходжень єдиного податку.

Загалом в Україні станом на 1 червня зареєстровано близько 2 млн підприємців, що є найбільшим показником за останні 5 років. Спрощену систему оподаткування з них застосовують 76%, тобто понад 1,5 млн осіб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у відповідь на спровоковану паніку та ажіотаж з обміном стодоларових купюр Нацбанк запровадив нові правила. Голова НБУ заявив, якщо купюра пройшла перевірку на справжність, вона може бути обміняна на стандартних підставах. Адже деякі банки паніку своїми вимогами до вигляду та дату друку долара.

Також "Коментарі" писали, що аналітики підрахували скільки грошей втратила Україна через тіньовий ринок алкоголю, тютюнової продукції та у нафтовій сфері.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини