Головна Новини Бізнес економіка Екс-глава "Нафтогазу" Юрій Вітренко отримає 4 млн доларів премії за виграш справи в Стокгольмському суді
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-глава "Нафтогазу" Юрій Вітренко отримає 4 млн доларів премії за виграш справи в Стокгольмському суді

У лютому Вітренко подав позов до суду з вимогою зобов'язати "Нафтогаз" виплатити йому премію за отримані від "Газпрому" в розмірі 2,918 млрд доларів

16 грудня 2020, 18:09
Поділіться публікацією:

Екс-глава "Нафтогазу" Юрій Вітренко буде премійований чотирма мільйонами доларів США за ведення процесу і його виграш в Стокгольмському арбітражному суді. Відомо, що українська компанія відсудила у російського "Газпрому" п'ять мільярдів доларів за результатами транзитного арбітражу.

Екс-глава "Нафтогазу" Юрій Вітренко отримає 4 млн доларів премії за виграш справи в Стокгольмському суді

  Дану інформацію не стала заперечувати заступник голови "Слуг народу" Євгенія Кравчук. За її словами, Вітренко не користується любов'ю в "Газпромі" і має повне право на дану винагороду.

За словами Кравчук дана сума грошей відправиться в казну держави та протягом трьох років частинами буде виплачена премійованому.

Також стало відомо, що днями буде проведено голосування за призначення Вітренко міністром енергетики.


Раніше "Коментарі" писали про те, що експерт з енергетичних питань Валентин Землянський поділився думкою з приводу даної кандидатури на посаду міністра енергетики. За словами експерта, можливе призначення на цю посаду Юрія Вітренка буде свідчити про кадрову кризу влади.

Крім того, порталу стало відомо про те, що колишній виконавчий директор національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", генеральний директор інвесткомпанії AYA Capital Юрій Вітренко запевняє, що Нафтогаз поніс в цьому році мільярдні збитки (за дев'ять місяців цього року — сімнадцять мільярдів гривень) через діяльність нечесного і некомпетентного менеджменту. Оцінка вже викликала суперечки в експертній спільноті. Про те, чому Нафтогаз став потрапляти в скандали та що не так в газовому королівстві розповіли експерти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини