Головна Новини Бізнес економіка ЄС оприлюднив перший економічний прогноз для України
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС оприлюднив перший економічний прогноз для України

Єврокомісія опублікувала перший економічний прогноз для України від початку російського вторгнення.

15 травня 2023, 18:03
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

15 травня Єврокомісія опублікувала перший економічний прогноз для України. Єврокомісара з питань економіки Паоло Джентілоні зазначив, що попри російську агресію українська економіка є "надзвичайно стійкою". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт Єврокомісії.

ЄС оприлюднив перший економічний прогноз для України

Єврокомісія опублікувала перший економічний прогноз для України

Єврокомісар з економіки Паоло Джентілон вказав, що минулого року українська економіка впала на 29%. Головним фактором різкого падіння став російський напад на територію України.

Попри значне падіння економічних показників і безперервну війну у звіті Єврокомісії прогнозують економічний ріст вже у 2023 році, який буде на рівні 0,6%. На 2024 рік Європейський Союз очікує економічне зростання українських показників вже на 4%.

Попри позитивні прогнози Єврокомісії, у звіті також зазначають, що він може змінюватись через "надзвичайну невизначеність", яка в основному залежить від ситуації на війні. Окрім України у звіт Єврокомісії потрапили й інші країни, які від Ради ЄС отримали статус кандидата на членство в Європейському Союзі: Молдова, Боснія та Герцоговина.

Нагадаймо, що 28 лютого 2022 року президент України Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі. А Європейський парламент 23 червня 2022 ухвалив резолюцію із закликом невідкладно надати статус кандидата на членство в ЄС для України. Таким чином Україна стала восьмою країною зі статусом кандидата на членство до ЄС, такий статус також має Албанія, Боснією і Герцеговиною, Сербія, Молдова, Північна Македонія, Чорногорія та Туреччина.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, де знаходяться найбагатші українські компанії.

Також "Коментарі" писали про те, чи зможуть звичайні українці стати повноцінними учасниками ринку електроенергії та заробити на її продажу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини