Головна Новини Бізнес економіка Хто в Україні заробляє найбільше - дані Держстату
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто в Україні заробляє найбільше - дані Держстату

Найприбутковішими галузями в Україні є сільське, рибне і лісове господарства

29 червня 2021, 16:55
Поділіться публікацією:

Згідно з даними Державної служби статистики (Держстат), найбільш прибутковими галузями в Україні є сільське, рибне і лісове господарства. Загальна рентабельність усіх підприємств — 1,1%. Про це пише OBOZREVATEL, посилаючись на "Перший діловий".

Хто в Україні заробляє найбільше - дані Держстату

Хто в Україні заробляє найбільше - фото з відкритих джерел

У Держстаті повідомили, що рентабельність таких галузей, як сільське, рибне і лісове господарства, дорівнює 18,4%. Слідом за ними за рівнем прибутку розташовані оптова і роздрібна торгівля — 16,3%, інформація та телекомунікації — 15,2%, охорону здоров'я — 11%, транспорт, складське господарство, поштова та кур'єрська діяльність — 6,8%.

Зазначається, що прибутковість промисловості становить всього 4%, а рентабельність наукової, технічної та професійної діяльностей — 2,4%.

Нагадаємо, що Держстат України опублікував дані по чистому прибутку-збитку великих і середніх підприємств України за I квартал поточного року. Загалом за січень-березень 2021 року 71,6% підприємств великого та середнього бізнесу отримали позитивний фінансовий результат у розмірі 176,8 млрд грн прибутку, а ось 28,4% українських компаній виявилися збитковими.

Сукупно великі і середні підприємства країни отримали 133,5 млрд грн чистого прибутку. Якщо оцінювати успішність господарювання великого і середнього бізнесу за абсолютними показниками, то кращі результати продемонстрували підприємці міста Києва.

Раніше портал "Коментарі" писав, скільки отримують працівники різних професій в Україні і за кордоном. Виявилося, що середні зарплати за кордоном майже вдвічі більші тих, які пропонують на аналогічних посадах в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини