Головна Новини Бізнес економіка Курс біткоїну впав до 10-місячного мінімуму
commentss НОВИНИ Всі новини

Курс біткоїну впав до 10-місячного мінімуму

Ціна біткоїну впала одночасно з падінням американських фондових ринків

10 травня 2022, 12:09
Поділіться публікацією:

10 травня курс найпоширенішої у світі криптовалюти біткоін (BTC) опустився до позначки $29 972, що є найнижчим рівнем з липня 2021 року.

Курс біткоїну впав до 10-місячного мінімуму

Вартість першої криптовалюти впала на 12%. Фото: Pexels

Про це свідчать дані найбільшої криптовалютної біржі Binance. Таким чином вартість першої криптовалюти впала в ціні на 12%. А за даними порталу CoinMarketCap , який вираховує середню ціну більш ніж по 20 біржах, біткоін подешевшав до 30 187 доларів.

У той же час, вартість другої за величиною після біткоїну криптовалюти у світі Ethereum впала до $2 245 – найнижчого рівня з кінця січня.

На думку експертів, ціна BTC впала одночасно з падінням американських фондових ринків на тлі побоювань щодо агресивного посилення політики Федеральної резервної системи.

"Волатильність на ринку походить зі спекуляцій. А оскільки біткоін настільки спекулятивний, його ціна та інші криптовалютні ринки падають разом із спільними ринками", – заявив виконавчий директор мережі зі створення додатків та смартконтрактів для біткоїну Hiro Алекс Міллер .

При цьому, згідно зі звітом компанії Coinshares, що управляє цифровими активами, незважаючи на слабкість біткоїну, фонди та продукти, які з ним пов'язані, зафіксували приплив коштів минулого тижня у розмірі 45 мільйонів доларів.

Як зазначив інвестиційний стратег CoinShares Джеймс Баттерфілл, інвестори скористалися зниженням ціни біткоїну. Крипто-сектор також продемонстрував надходження у розмірі $40 млн.

У свою чергу головний операційний директор криптовалютної платформи Stack Funds Метт Дібб підкреслив, що інші фактори падіння біткоїну виникли у вихідні дні, коли на криптовалютному ринку спостерігалася сумно відома низька ліквідність.

На момент публікації, за даними CoinMarketCap, вартість біткоїну становила $ 31 807,44.

Нагадаємо, 5 травня на тлі підвищення Федеральною резервною системою (ФРС) США ключової облікової ставки ціна першої криптовалюти протягом півгодини підвищилася більш ніж на 1 тисячу доларів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.binance.com/ru
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини