Головна Новини Бізнес економіка На скільки в Україні змінилися ціни на продукти за рік: свіжа статистика
commentss НОВИНИ Всі новини

На скільки в Україні змінилися ціни на продукти за рік: свіжа статистика

Держстат опублікував нові дані про ціни на продукти в Україні

12 червня 2021, 08:50 comments1051
Поділіться публікацією:

У період з травня 2020 року по травень 2021 року в Україні значно піднялися ціни на продукти. Сумарно ці показники становитимуть 9,5%. Деякі товари харчування стали дорожчими на третину, а деякі додали в ціні всього кілька відсотків. Про це інформує Держстат.

На скільки в Україні змінилися ціни на продукти за рік: свіжа статистика

Цены на продукты в Украине - фото: из открытых источников

Так, за рік в Україні на 5,4% подорожчало молоко, риба та рибні продукти на 6,2% і на 6,4% — сир. Цю групу товарів зростання цін зачепив найменше. Відразу за ними йдуть макаронні вироби. За рік вони стали дорожче на 8,6%. На 13,1%, а також на 16,6% стали дорожчими овочі та хліб.

У категорію товарів, які найбільше подорожчали з весни 2020 по даний час — яйця, цукор і соняшникова олія. Загалом за рік ціни на яйця в Україні піднялися на 34%. Однак в травні поточного року вони впали в ціні на 17,5%. На 67,2% додав у ціні цукор. А найбільше за цей час подорожчала соняшникова олія — на 75,2%.

Чи не в кожному щомісячному звіті Держстату на лідируючій позиції по зростанню вартості  опиняється соняшникова олія. Наприклад, в період з березня по квітень 2021 року її ціна збільшилася практично на 6 гривень. У березні олія коштувала 52,58 грн за 1 літр, а вже у квітні — 58,05 за 1 літр.

Крім того, з початку року в країні значно подорожчало м'ясо. На кілька гривень стали дорожче тютюнові вироби та алкоголь. Зниження цін в травні 2021 року торкнулося деякі овочі і яйця.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини