Головна Новини Бізнес фінанси В Україні змінилася вартість курятини і яєць: актуальні ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні змінилася вартість курятини і яєць: актуальні ціни

Ціна соняшникової олії залишається незмінною

3 червня 2021, 16:38
Поділіться публікацією:

В Україні фіксують зниження цін на деякі популярні продукти, зокрема, на курятину та яйця, пише видання Gazeta.ua.

В Україні змінилася вартість курятини і яєць: актуальні ціни

В Україні змінилася вартість курятини та яєць - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що ще місяць тому курячі гомілки коштували 96 грн/кг. Нині ж вартість кг продукції на 10-20 грн дешевша (залежно від супермаркетів, де продається). Наразі гомілки можна придбати за 63-65 грн/кг.

Якщо на початку травня ціна десятка яєць була близько 40 грн, то зараз їх вартість — 25-32 грн. У деяких магазинах їх можна купити й за 18 грн.

У виданні також наголошується, що ціна соняшникової олії, яка ще у квітні викликала масу обурень у суспільстві, не знижується. Вона коливається в межах від 39 до 78 грн/л залежно від торгової марки.

Нагадаємо, що з минулого року на території України подешевшали овочі, а фрукти — додали у вартості. У квітні 2021 року Міністерство аграрної політики (Мінагрополітики) зафіксувало зменшення вартості цибулі, капусти та картоплі практично на третину. Разом з тим ціна буряка і моркви зросла майже удвічі. А ось вартість фруктів, за даними відомства, збільшилася на пів відсотка. Мінагрополітики пояснює зміну цін погодними умовами, а також відсутністю реального урожаю.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що, за словами виконавчого директора Економічного дискусійного клубу Олега Пендзина, приблизно до середини червня, чисел до 15-20, триватиме зростання цін на овочі. Приблизно в цих датах він зупиниться, каже експерт, і почнеться тенденція до його падіння. До цього часу на український ринок повинні почати надходити молоді овочі з відкритого ґрунту вітчизняного виробництва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини