Головна Новини Бізнес економіка На українські АЗС додатково спрямують понад 100 тисяч тонн бензину та дизпалива
commentss НОВИНИ Всі новини

На українські АЗС додатково спрямують понад 100 тисяч тонн бензину та дизпалива

У Мінекономіки вважають, що цей захід допоможе знизити дефіцит палива в Україні

5 травня 2022, 13:57
Поділіться публікацією:

Кабінет міністрів ухвалив кілька рішень, які дозволяють направити на ринок 70 тисяч тонн бензину та близько 40 тисяч тонн дизельного палива.

На українські АЗС додатково спрямують понад 100 тисяч тонн бензину та дизпалива

На український ринок надійдуть додаткові обсяги палива. Фото: Unsplash

Про це на засіданні президії Конгресу місцевої та регіональної влади при президенті України повідомила перший віце-прем'єр-міністр, міністр економіки Юлія Свириденко, повідомляє прес-служба Офісу президента.

За її словами, цей захід дозволить зменшити поточний дефіцит палива.

Свириденко вважає, що він виник через знищення російськими військами виробничих потужностей Кременчуцького нафтопереробного заводу та кількох нафтобаз.

Віце-прем'єр зазначила, що на сьогоднішній день оператори ринку мають у залишках 22,5 тисячі тонн бензину та 41,4 тисячі тонн дизельного палива.

Крім цього, як повідомила голова Мінекономіки, оператори також законтрактують певні обсяги в Європі.

Свириденко додала, що на ринку нафтопродуктів фіксується надмірний попит, який може бути спричинений панікою серед населення через тимчасовий дефіцит палива.

Раніше Юлія Свириденко заявляла, що перебої з постачанням палива на вітчизняні АЗС, які у ці дні в деяких регіонах країни, будуть ліквідовані протягом тижня. При цьому вона додала, що імпортні нафтопродукти стануть дорожчими, що пов'язано насамперед із вищою ціною логістики через складні маршрути та використання кількох видів транспорту.

Нагадаємо, у перші дні травня порівняно з першою половиною квітня в деяких мережах автозаправних станцій обсяги роздрібної реалізації зрідженого газу в травні збільшилися на 70 – 80%. Експерти вважають, що основними причинами зростання продажів автогазу є відсутність бензину на АЗС, ажіотажний попит та відсутність лімітів для заправки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини