Головна Новини Бізнес економіка НБУ спростив життя кредитним спілкам
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ спростив життя кредитним спілкам

Нацбанк відрегулював деякі положення щодо діяльності кредитних спілок

11 травня 2022, 13:57
Поділіться публікацією:

Національний банк України (НБУ) у зв'язку з військовим становищем дозволив кредитним спілкам визначати рівень прострочення договорів кредиту відповідно до нових умов договору кредиту, пов'язаних із реструктуризацією зобов'язань за таким договором.

НБУ спростив життя кредитним спілкам

Як повідомляє прес-служба НБУ, кредитним спілкам також продовжено максимально можливий термін дії плану відновлення фінансової стабільності, що становить 18 місяців.

Крім цього, Нацбанк зняв обмеження на пролонгацію кредитних договорів, укладених із пов'язаними особами кредитної спілки.

При цьому НБУ може за власною ініціативою продовжувати термін виконання рішень щодо застосування заходів впливу, термін виконання яких припадає (припав) на період військового стану в Україні та 30 календарних днів з дня його припинення або скасування, стосовно всіх учасників ринку небанківських фінансових послуг. .

Ці та інші зміни передбачені постановою Правління Національного банку України від 10 травня 2022 року №97 "Про внесення зміни до постанови Правління Національного банку України від 06 березня 2022 року №39".

Постанова набула чинності 11 травня 2022 року.

Раніше Національний банк України заборонив громадянам Росії, а також особам, які постійно проживають у РФ прямо чи опосередковано користуватися правом голосу та брати участь в управлінні компанією до скасування або припинення військового стану в Україні.

Нагадаємо, станом на 30 квітня поточного року кількість учасників небанківського фінансового ринку України скоротилася до 1 тисячі 664 компаній.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини