Головна Новини Бізнес економіка Не менше 109 гривень: в Україні підвищилася ціна на популярний напій
commentss НОВИНИ Всі новини

Не менше 109 гривень: в Україні підвищилася ціна на популярний напій

Розмір мінімальних роздрібних цін на деякі види алкогольних напоїв змінився

26 січня 2021, 19:05 comments1339
Поділіться публікацією:

Кабінет міністрів встановив новий розмір мінімальних роздрібних цін на деякі види алкогольних напоїв. По закінченню 10 днів після публікації постанови вона набирає чинності. Отже, з 26 січня 2021 року. Про це повідомила прес-служба Державної податкової служби.

Не менше 109 гривень: в Україні підвищилася ціна на популярний напій

В Україні підвищилася ціна на популярний напій. Фото: eg.ru

Ігристі вина і газовані тепер обійдуться українцям в 109 гривень мінімум. Вермути та інші натуральні напої будуть тепер коштувати від 49 гривень (мінімальна роздрібна ціна).

Додамо, Кабінет міністрів 13 січня підняв мінімальну ціну на ігристі вина, які виробляються в Україні. А саме — на 20 гривень.

Раніше Кабінет міністрів підвищував вартість алкогольних напоїв в 2018. Виходить, що за 2019-20 роки ціни на спиртне в Україні практично не змінювалися. Згідно з даними Держстату, ціна за 1 літр українського вина — 66,3 гривень.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Україні різко зросла ціна на ще один продукт. В Асоціації українських імпортерів риби і морепродуктів повідомили про різке подорожчання червоної ікри. Так, ціна на продукт підвищилася на 20%. Про це заявив генеральний директор Асоціації Дмитро Загуменний.
Також ми писали, в Україні значно подорожчає м'ясо. Директор Асоціації "М'ясний галузі" Микола Бабенко розповів про подорожчання свинини в 2021 році. За словами експерта, середня ціна в 2021 році на цей вид м'яса складе 47,5 грн / кг. За його словами, на ринку зможуть втриматися фермери, собівартість свиней яких буде 35 грн / кг.
Микола Бабенко вважає, що в перші три місяці нового року ціни на свиней будуть коливатися в межах 30-35 грн / кг, а вже з другого кварталу почнеться підвищення до 40-45 грн / кг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини