Головна Новини Бізнес економіка Нерухомість в Україні дорожчає: на скільки зросли ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

Нерухомість в Україні дорожчає: на скільки зросли ціни

Ціни на квартири первинного та вторинного ринку дещо відрізняються

21 квітня 2021, 11:00
Поділіться публікацією:

В Україні спостерігається значне подорожчання нерухомості. Лише за січень-березень цього року квартири в Україні подорожчали на 11,6%,якщо порівнювати з аналогічним періодом торік. Дані показники озвучує Держстат.

Нерухомість в Україні дорожчає: на скільки зросли ціни

Ціни на нерухомість в Україні піднялися - розповідаємо на скільки. Фото: espanarusa.com

За рік ціни на первинному ринку піднялися на 9,8%. На вторинному ринку квартири подорожчали на 12,4%.

Відповідно на первинному ринку однокімнатні квартири піднялися в ціні на 10,8%, двокімнатні — на 7,9%, трикімнатні — на 11,7%..

На вторинному ринку однокімнатне житло подорожчало на 12,3%, двокімнатне — на 13,1%, трикімнатне — на 11,8%.

Проте в багатьох громадян виникає питання при купівлі нерухомості, яку ж квартиру вибрати з первинного чи вторинного ринку? Чи варто взагалі найближчим часом інвестувати гроші в нерухомість? Про це сайту "Коментарі" розповіла столичний рієлтор та юрист Любава Ляшенко. Її поради можна знайти в нашому матеріалі.

Кожна людина мріє про безтурботну старість і матеріальне забезпечення. Проте української пенсії на ці мрії може не вистачити. Одним із надійних вкладів є придбання нерухомості. У Києві можна купити квартиру в новобудові без ремонту за 50 000 доларів. Проте є багато ризиків: не зданий будинок, проблема з документами, питання підключення комунікацій. Крім того, варто враховувати витрати на майбутній ремонт. Водночас можна інвестувати в іноземні квартири. На скільки це вигідніше? В яких країнах купувати житло, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляв, що в Єгипті впали ціни на нерухомість. Скільки коштують квартири та за скільки їх можна здавати туристам, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://www.ukrstat.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини