Головна Новини Бізнес економіка Новий глава Нацбанку вперше зустрівся з представниками МВФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий глава Нацбанку вперше зустрівся з представниками МВФ

У НБУ повідомили, про що домовився Кирило Шевченко із представниками МВФ

23 липня 2020, 05:45 comments1033
Поділіться публікацією:

Керівник Національного банку України (НБУ) Кирило Шевченко вперше зустрівся з представниками Міжнародного валютного фонду (МВФ). Новий голова Нацбанку в першу чергу заявив, що регулятор буде дотримуватися раніше узгодженого курсу. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Новий глава Нацбанку вперше зустрівся з представниками МВФ

Згідно з інформацією Нацбанку відбулася зустріч Кирила Шевченка з главою місії МВФ в Україні Іванною Владков Голлар, постійним представником МВФ Йостою Люнгманом і заступником виконавчого директора МВФ Владиславом Рашкованом. Глава НБУ заявив, що МВФ залишається ключовим стратегічним партнером України в цілому і Національного банку зокрема. Тому повне і успішне виконання програми співпраці з МВФ є для нього пріоритетом.

За словами нового голови, згідно з меморандумом зосередиться на зниженні обсягу непрацюючих кредитів, пожвавлення кредитування та відновлення економіки. Він також запевнив представників МВФ в незалежності Нацбанку.

Нагадаємо, новий голова Нацбанку Кирило Шевченко повідомив, що курс у НБУ буде базуватися на чотирьох основних напрямках: реальне відновлення кредитування (мова про реальне секторі економіки); зниження "поганих портфелів" у банках; збереження макрофінансової стабільності; продовження і поглиблення співпраці з міжнародними партнерами. З якими труднощами він може зіткнутися, намагаючись реалізувати дані напрямки робіт – про це "Коментарям" розповіли експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини