Головна Новини Бізнес економіка Прем’єр-міністр розповів, коли Україна зможе обійтися без кредитів МВФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем’єр-міністр розповів, коли Україна зможе обійтися без кредитів МВФ

Шмигаль стверджує, що без співпраці з МВФ Україна поки не зможе

22 березня 2021, 16:53
Поділіться публікацією:

Міжнародний валютний фонд для України є чимось більшим, аніж просто кредитор, який надає необхідні транші. Такої думки дотримується очільник уряду Денис Шмигаль. Про це він заявив журналістам німецького видання Handelsblatt під час інтерв’ю.

Прем’єр-міністр розповів, коли Україна зможе обійтися без кредитів МВФ

Україна поки продовжить співпрацю з МВФ. Фото: Слово і діло

Шмигаль вважає, що наразі не на часі говорити про Україну, яка розвинена настільки, що більше не потребує допомоги від МВФ чи інших кредиторів.

Нині, стверджує прем’єр-міністр, Фонд в уряді щиро цінують і за допомогу, і за консультації, які є необхідними для проведення реформ. Саме тому поки що Україна навряд чи зможе обходитися без співпраці із міжнародною організацією

"Ми щойно представили свою стратегію економічного розвитку до 2030 року. Наша мета — до того часу подвоїти валовий внутрішній продукт", — заявив Денис Шмигаль, пояснюючи стратегію подальшої роботи української економіки.

Водночас посадовець розуміє, що це дуже амбітна мета, хоча і вважає її досить реальною.

"Протягом наступних 5 років ми щорічно будемо інвестувати 15 мільярдів євро, продовжуватимемо проводити пенсійну реформу та, нарешті, що не менш важливо, лібералізуємо наш ринок капіталу", — підкреслив прем’єр-міністр.

Усі ці плани, вочевидь, уряд збирається втілювати у життя за безпосередньої допомоги МВФ. На думку Шмигаля, подібна співпраця допоможе зростанню вітчизняної економіки навіть у часи коронавірусної кризи.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, які умови та реальні шанси отримати черговий транш від МВФ нині має Україна. Подробиці — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чому дехто із експертів вважає, що Україна здатна "вижити" і без кредитів від міжнародних організацій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини