Головна Новини Бізнес економіка Що буде з цінами в 2021 році: прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з цінами в 2021 році: прогноз

Експерти спрогнозували, до якого рівня дійде інфляція в прийдешньому році

16 грудня 2020, 14:53
Поділіться публікацією:

Українські експерти прогнозують відкладене зростання інфляції в 2021 році. Про це повідомляється в матеріалі "Коментарів".

Що буде з цінами в 2021 році: прогноз

Фото з відкритих джерел

Як повідомив економіст Олександр Гаврутенко, за підсумками року ми можемо побачити, як значне підвищення інфляції при продовженні кризи, так і стабілізацію на рівні 6-7% за підсумками гарного для економіки року.

Аналітик "ТелеТрейд" Сергій Родлер прогнозує, що інфляція, швидше за все, перевищить 6% на тлі відкладеного споживчого попиту.

"Річ у тому, що в поточному році зростання цін стримувалося низькою активністю споживачів, що віддають перевагу економії у важкі часи. Але вже зараз ми спостерігаємо деяке відновлення купівельної активності, яке знаходить відображення в цифрах щодо інфляції: в жовтні вона прискорилася до 2,6% у річному вимірі. Відновлення економічної активності буде сприяти подальшому розгону інфляції", — пояснив Родлер.

Своєю чергою, президент Українського аналітичного центру Олександр Охрименко вважає, що інфляція за підсумками року буде близько 10%.

"У нас завжди після низької інфляції йде так зване відкладене зростання, — пояснює експерт. — Під час кризи інфляція стримувалася панікою, але коли коронавірус піде в минуле і люди будуть менше переживати з приводу фінансових перспектив, вони почнуть більше витрачати і ціни підуть вгору".

Як повідомляв портал "Коментарі" раніше, експерти спрогнозували, на який курс долара до гривні можуть розраховувати українці з нового року. За прогнозами, курс долара у 2021 році буде тільки зростати, оскільки на сьогоднішній момент національна валюта — гривня — занадто слабка, щоб забезпечити свою стабільність.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини