Головна Новини Бізнес економіка Стало відомо, скільки коштів принесла мала приватизація за перший тиждень року
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки коштів принесла мала приватизація за перший тиждень року

Аукціони з продажу й оренди держмайна не припинялися на свята

10 січня 2023, 10:05
Поділіться публікацією:

У перший тиждень 2023 року, за п’ять робочих днів (2 — 6 січня) проведено 20 аукціонів щодо продажу чи оренди державного майна. Очікується, що переможці конкурсу сплатять до державної скарбниці за ці об’єкти майже 6,5 мільйонів гривень. Про це повідомляють “Коментарі” з посиланням на сторінку народного депутата, голови комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева у соцмережі Telegram. 

Стало відомо, скільки коштів принесла мала приватизація за перший тиждень року

Фото: https://pixabay.com/


“Найдорожче продано табір відпочинку в Одеській області – за 2,6 мільйони гривень. Це в 2,5 рази більше стартової ціни. По будівлі у Закарпатській області переможна пропозиція перевершила стартову ціну у 135 разів”, — написав Гетьманцев.


Він також зазначив, що загалом за період від рестарту малої приватизації (19 серпня 2022 року) і до кінця минулого року через систему Prozorro.Продажі було проведено понад дві сотні приватизаційних аукціонів. Вони поповнили державний бюджет на майже 2 мільярди гривень.


Данило Гетьманцев підкреслив, що ціль — вихід держави з усіх нестратегічних активів і пошук для них ефективного приватного інвестора — викладена у Плані відновлення України. 


Ми писали, що у минулому році Фонд держмайна додатково зекономив 1,5 млрд гривень завдяки зупиненню шахрайства – заниженні вартості нерухомості при оподаткуванні. 


Також “Коментарі” повідомляли, що Кабінет міністрів України тимчасово на шість місяців запроваджує нові правила проведення торгів у системи публічних закупівель Prozorro. Це пояснюється обстрілами критичної інфраструктури та викликаної ними енергетичної нестабільності. Суть нововведення – у скасуванні одного елемента у процедурі – власне "аукціону". Це стимулюватиме пропозиції за найнижчою ціною та збільшуватиме конкуренцію, пояснила в ефірі одного з телеканалів заступник міністра економіки України Надія Бігун.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини