Головна Новини Бізнес економіка У США ставки на іпотеку злетіли до 13-річного максимуму
commentss НОВИНИ Всі новини

У США ставки на іпотеку злетіли до 13-річного максимуму

Експерти з нерухомості вважають, що зростання цін на житло та ставки з іпотеки продовжаться

5 травня 2022, 19:46
Поділіться публікацією:

Станом на 5 квітня, середня ставка за 30-річними іпотечними кредитами в США зросла на 17 базисних пунктів і склала 5,27% .

У США ставки на іпотеку злетіли до 13-річного максимуму

Рівень ставки за 30-річними іпотечними кредитами вперше перевищив показник 2009 року. Фото: Pixabay

За даними державної іпотечної корпорації Freddie Mac, рівень ставки перевищив рекорд 2009 року. Таким чином, відсотки за іпотечними кредитами підскочили до тринадцятирічного максимуму.

При цьому, як повідомляє MarketWatch, у травні минулого року ставка становила 2,96%.

Як заявив головний економіст Freddie Mac Сем Хатер, незважаючи на те, що доступність житла та інфляційний тиск є проблемою для потенційних покупців, зростання цін на житло продовжиться, хоча і може сповільнитися в найближчі місяці

За інформацією засобів масової інфомації, середня ставка п'тнадцятирічних іпотечних кредитів на цьому тижні зросла на дванадцять базових пунктів і досягла 4,52%.

У той же час середня ставка кредитів терміном на п'ять років становить 3,96% річних. Порівняно з минулим тижнем, вона піднялася на вісімнадцять базових пунктів .

При цьому, ставки не враховують потенційні комісії та інші виплати, пов'язані з іпотекою.

Freddie Mac розраховує середні ставки на основі даних приблизно від вісімдесят організацій, що надають іпотечні кредити по всій країні.

Нагадаємо, 1 березня 2021 року в Україні відбулася церемонія підписання перших кредитних договорів між банками та позичальниками в рамках державної програми "Доступна іпотека 7%", і було видано перші кредити.

Перед цим Кабінет міністрів України ухвалив запропоновані Мінфіном зміни до Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів.

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини