Головна Новини Бізнес економіка В Україні дорожчають солодощі: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні дорожчають солодощі: в чому причина

Стали відомі причини підвищення цін на кондитерські вироби

10 липня 2021, 22:41
Поділіться публікацією:

З початку 2021 року в Україні стали стрімко дорожчати кондитерські вироби. Експерти розповіли, з чим це пов'язано. Про це інформує видання Аgronews.ua.

В Україні дорожчають солодощі: в чому причина

В Україні зростають ціни на солодощі - фото: з відкритих джерел

Причиною різкого зростання цін став поганий урожай цукру в цьому році. Його нестача сказилася на підприємствах, збільшивши витрати на даний продукт майже до 200 млн гривень. Звідси та нові ціни на кондитерські вироби. Відзначається, що з початку року вартість на солодощі збільшилася приблизно на 15-20%.

За словами експертів, на цей момент Україна збільшує імпорт кондитерських виробів з Європи, оскільки значна частина галузі зараз працює з негативною рентабельністю. Також наголошується, що такі солодощі як карамель і цукрове печиво зараз дешевше виробляти в Європі. У зв'язку з цим з початку 2021 року було встановлено рекордне зростання імпорту солодощів в нашій країні на 20%.

З огляду на непросту ситуацію, деякі українські асоціації звернулися до Верховної Ради із закликом скасувати ввізне мито на імпортований цукор.

Нагадаємо, раніше видання Коментарі "інформувало про те, що Державна служба статистики опублікувала дані про зміну цін на харчові продукти, взуття, одяг та інші споживчі товари з початку цього року. Детальніше читайте в нашому матеріалі.

Також сайт повідомляв про те, коли в Україні почнуть дешевшати овочі та фрукти. Хоч погодні умови й видалися в цьому році сприятливими для врожаю, але все ж овочевий сезон почався пізніше звичайного, що вплинуло на ціни. Фахівці розповіли, у скільки на цей момент покупцям будуть обходитися фрукти та овочі, а також про те, наскільки вони можуть впасти в ціні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини