Головна Новини Бізнес економіка В Україні подорожчає м'ясо: аналітик назвав причину
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчає м'ясо: аналітик назвав причину

Аналітик відзначив, що найближчим часом не варто очікувати зниження цін на м'ясо, вони навпаки будуть тільки рости

3 квітня 2021, 15:46
Поділіться публікацією:

Найближчим часом в Україні очікується підвищення цін на м'ясо. Зокрема, на телятину, яловичину, свинину, а також куряче філе.

В Україні подорожчає м'ясо: аналітик назвав причину

В Україні подорожчає свинина, яловичина, телятина і куряче філе - фото: з відкритих джерел

Аналітики повідомляють, що причиною зростання цін на м'ясо є підвищення вартості пшениці та комбікорми. Саме з цієї ж причини дорослих ціни та на молочні продукти та на яйця.

Директор Асоціації "Союз птахівників України" Олександр Бакуменко розповів, що 70 відсотків собівартості м'яса залежить від вартості комбікорму. Цього року перші за 20 років в Україні відбулося так, що перші два місяці птахівники відпрацювали з нульовою рентабельністю. Варто врахувати, що при цьому на цілих 20% було зменшено поголів'я. За цей час закрилися дві яйцефабрики.

Також експерт зазначив, що виробництво м'ясо птиці впало на 5-6%. Хоча до цього, навпаки, показувало впевнене зростання. Такої ситуації також не спостерігалося останні двадцять років. А "Гаврилівських курчат", які вважалися другим виробником в країні, сьогодні вже практично і немає.

Варто зазначити, що тільки в березні повідомлялося про те, що ціни на свинину зменшаться. Тоді в Асоціації "М'ясної галузі" заявляли, що вартість живої ваги свині впаде на 1 грн \ кг.

Однак зараз аналітики впевнені, що найближчим часом очікувати зменшення цін на свинину і яловичину не варто. Дорожчати буде і куряче філе, оскільки за рік курячі ніжки додали в ціні 70%, в той час, як філе — всього 50%. Це говорить про те, що підвищення вартості неминуче.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що в Україні подорожчають молочні продукти, а також про те, як зміняться ціни на овочі та фрукти в Україні з квітня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини