Головна Новини Бізнес економіка В Україні подорожчав популярний фрукт
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчав популярний фрукт

У порівнянні з минулим роком, фрукт подорожчав на 23%

23 лютого 2021, 13:36
Поділіться публікацією:

В Україні став різко  дорожчати такий популярний серед населення фрукт як яблуко. Менше ніж за тиждень його цінник збільшився на 16%. Про це інформує АПК-Інформ.

В Україні подорожчав популярний фрукт

Яблука подорожчали на 16% - фото: з відкритих джерел

Так, за словами джерела, на сьогодні ціна на яблука коливається від 10 до 21 грн ($ 0,36-0,75) за 1 кг. Вартість безпосередньо залежить від сорту фрукта. Варто відзначити, що в кінці минулого тижня ціна на яблука була на цілих 16% менше. А за рік вони подорожчали на 23%. Фахівці стверджують, що в першу чергу подорожчання торкнулося фруктів експортної якості.

Експерти кажуть, що для садівників підвищення цін на даний фрукт може пройти максимально безболісно, на тлі поступового скорочення запасів. Ще деякий час в придбанні даного товару будуть зацікавлені зовнішні покупці, такі як Близький Схід.

"Але триватиме це недовго, оскільки вже найближчими днями поступово в сезон почнуть входити виробники з Південної півкулі, зокрема з ПАР", — говорить експерт Олександр Хорєв.

Відзначається, що вже на початку наступного місяця рейтинг міжнародних постачальників дуже зміниться. Завдяки стабільному попиту на яблука, в сховищах цей фрукт закінчується досить швидко, що і провокує зростання цін. Садівникам вдалося розпродати практично весь свій урожай ще в минулому місяці.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що експерти розповіли, які продукти різко подорожчають в Україні в березні поточного року. Також сайт інформував про те, як на думку спеціалістів виробники харчових продуктів обманюють українських покупців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини