Головна Новини Бізнес економіка В Україні подорожчають продукти: на що виростуть ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подорожчають продукти: на що виростуть ціни

Очікується, що ціни на продукти зростуть навесні

25 лютого 2021, 10:57
Поділіться публікацією:

Навесні в Україні почнуть дорожчати деякі популярні продукти, без яких не обходяться багато жителів країни. Про це повідомив член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

В Україні подорожчають продукти: на що виростуть ціни

В Україні подорожчають деякі продукти - фото: з відкритих джерел

Так, за словами експерта, подорожчання продуктів є досить очевидними. Щорічно, починаючи з Нового року і до травня, коли надходять свіжі фрукти та овочі нового врожаю, починають стрімко зростати ціни. До того ж ці цінові "гойдалки" можуть досягати 100-150%. Тому, зростання цін на деякі харчові продукти очікувані вже.

Також, за прогнозами Олега Пендзина, незабаром відбудеться зростання вартості на хліб. Очікується, що продукт подорожчає на 1,5-2%. Найімовірніше, перед Великоднем виростуть ціни на яйця. Хоча Український клуб аграрного бізнесу повідомляє, що ціни на яйця вже досягли свого максимуму.

"М'ясо навряд чи буде серйозно дорожчати. Тому що ми стали біднішими, а чим нація бідніше, тим, відповідно, м'яса їсть менше. За минулий рік у порівнянні з 2019 з'їли на пів кілограма м'яса менше за рік", — говорить експерт.

Варто зазначити, що з початку року багато продуктів вже виросли в ціні. Наприклад, тільки за січень поточного року вартість буряка зросла на цілих 17%. Крім того, вже були помічені подорожчання таких продуктів: хліб, яйця, цукор, яблука, свинина, морква, картопля і багато інших.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що в Україні рекордно зріс експорт цибулі: як це вплинуло на його вартість всередині країни. Також сайт інформував про те, коли в Україні сповільниться зростання цін на продукти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини