Головна Новини Бізнес економіка В Україні продовжують дорожчати овочі: озвучено нові ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні продовжують дорожчати овочі: озвучено нові ціни

Найбільше за місяць в Україні подорожчала цибуля

9 грудня 2021, 20:03
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

За останній місяць в Україні змінився цінник на деякі овочі та фрукти. Про це повідомляє сайт Мінфіну.

В Україні продовжують дорожчати овочі: озвучено нові ціни

В Україні дорожчають овочі. Фото з відкритих джерел

Так, у період із листопада по грудень подорожчала морква. Зараз в середньому кілограм коштуватиме покупцям 8,10 грн, що на 30 копійок більше, ніж у листопаді. Молода морква також стала на 30 копійок за кг і зараз коштуватиме 22,90 грн/кг.

Буряк із минулого місяця подорожчав більш ніж на дві гривні. У листопаді кілограм овоча коштував 10,06 грн/кг, а у грудні – 12,80 гривень за кілограм.

Ціна на цибулю також змінилася. Зазначається, що найбільше подорожчала біла цибуля. Минулого місяця її ціна в середньому становила 19,83 грн/кг, а на сьогодні – 25,60 грн/кг. Ріпчаста цибуля стала дорожчою на 50 копійок. Нині її можна купити по 10,70 грн/кг. Синя цибуля подорожчала більш ніж на дві гривні. У середньому вона коштуватиме покупцю 20,93 грн/кг.

Слідом за цибулею, морквою та буряком цінник збільшився і на білокачанну капусту. Порівняно з минулим місяцем овоч став дорожчим на практично на три гривні і зараз продається по 10,72 грн/кг.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що у листопаді в країні значно виріс цінник на білокачанну капусту. І зараз він вважається найвищим за останні п'ять років. Зараз ціна на овочі на 30% більша, ніж у листопаді минулого року.

Також видання "Коментарі" інформувало про те, що в Україні порівняно з минулим місяцем у країні зросла ціна на борщовий набір. Вартість змінилася майже на п'ять гривень. У Мінфіні підрахували точну вартість приготування трилітрової порції борщу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини