Головна Новини Бізнес економіка В Україні рекордно подорожчало сало
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні рекордно подорожчало сало

За два місяці сало стало дорожчим на 40 гривень

10 листопада 2021, 19:45 comments1180
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

За останні кілька місяців цінник на сало досяг рекордної позначки. Про це інформує видання Kurkul.com, посилаючись на дані Мінфіну.

В Україні рекордно подорожчало сало

В Україні подорожчало сало. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що ціна на солоне сало сьогодні становить 185 гривень за один колограм. Варто зазначити, що ще у вересні поточного року його середня ціна була меншою на 40 гривень. Нинішня вартість сала є найбільшою за останні роки.

Значне зростання цін відбулося у жовтні поточного року. Саме тоді вартість солоного сала стала дорожчою одразу на 13%, тобто на 20 гривень. Протягом наступного місяця ціна збільшилась ще на 20 гривень чи 11%.

Джерело наголошує, що за цей період також збільшився цінник на домашнє сало. Однак у цьому випадку подорожчання не таке відчутне. Нині його ціна становить 134,6 гривні за кілограм, що на гривню більше, ніж на місяць раніше. А з початку року сало стало дорожчим на 28 гривень.

Експерти кажуть, що надалі найімовірніше відбудеться зниження вартості на свиней забійних кондицій. За їхніми словами, це відбувається щорічно у середині осені. Цей чинник також може зашкодити ціні сала країни.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в Україні знову подорожчали овочі. Найбільше ціни зросли на огірки, капусту, перці та кабачки. Зміна вартості відбулася через те, що на ринку сталося зменшення пропозиції.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що в Україні дорожчає яловичина. З початку 2021 року до жовтня в Україні збільшилися ціни на яловичину більш ніж на 40%. Докладніше про актуальні ціни на яловичину читайте у нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини