Головна Новини Бізнес економіка В Україні виросли ціни на популярний овоч
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні виросли ціни на популярний овоч

Ціни збільшилися на кілька гривень в порівнянні з минулим роком

11 лютого 2021, 14:25 comments3756
Поділіться публікацією:

У лютому поточного року доросла вартість такого популярного овочу як картопля. Ціни побили рекорди, перевищивши навіть торішню високу вартість продукту. Про це пише AgroTimes.

В Україні виросли ціни на популярний овоч

В Україні подорожчала картопля - фото: з відкритих джерел

Так, за інформацією джерела, на сьогодні на гуртових ринках картопля обійдеться в 8-10 грн/кг. Варто відзначити, що минулого року ціна на овоч в лютому становила 7,50 грн / кг. Найнижчі ціни на картоплю зараз залишилися на наймасштабнішому в Західному регіоні гуртовому ринку сільськогосподарської продукції. Там можна знайти овоч за ціною 8-9 грн/кг.

В українських супермаркетах на початку лютого поточного року ціни дорослих до 12,21 грн/кг. Вже до сьогоднішнього дня знизилися до 11,70 грн. Але все ж це набагато вище, ніж минулого року. Однак рекордна в історії України вартість на картоплю була у 2019 році. Тоді в супермаркетах овоч коштував 13-25 грн/кг, а на гуртових ринках -  8-10 грн/кг.

Аналітик київського ринку "Столичний" Іван Григорович прокоментував ситуацію зі зростанням цін на продукт і розповів про причини. За словами Івана, зараз дуже маленький обсяг імпорту. На сьогодні в країні вистачає вітчизняної продукції. Великим оптом картоплю продають по 8.50 грн / кг.

До слова, в цьому році в Україні дорожчає не тільки картопля, а ще й хліб, яйця, морква, цукор, соняшникова олія, алкогольна продукція, а разом з нею і тютюнові вироби. А одяг і взуття навпаки — подешевшали.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що експерт пояснив, чому в Україні ростуть ціни на продукти, а також про те, що найпопулярніші українські АЗС змінили вартість бензину і дизельного палива.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини