Головна Новини Бізнес економіка В Україні всі банки зобов'язали приймати зношені банкноти
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні всі банки зобов'язали приймати зношені банкноти

Сильно зношені банкноти тепер можна буде поміняти в будь-якому банку

10 серпня 2020, 12:00
Поділіться публікацією:

Національний банк України  вніс зміни в Правила визначення платіжних ознак та обміну банкнот, розмінних і обігових монет національної валюти України. Постанова набирає чинності з 1 вересня 2020 року. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

В Україні всі банки зобов'язали приймати зношені банкноти

Регулятор "визначив, що приймати та передавати дуже зношені банкноти для дослідження в центральний банк можуть не тільки уповноважені банки, але й усі інші українські банки".

Крім того, регулятор поширив на інкасаторські компанії вимоги, які раніше виконували тільки банки: вилучення  сумнівних банкнот для проведення досліджень в НБУ,  банкнот, забарвлених спеціальним розчином внаслідок несанкціонованого втручання в спецпристрій для зберігання цінностей, і та передачу їх у правоохоронні органи.

Також НБУ уточнив визначення ряду ознак зносу і пошкодження банкнот.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект №3963 про підвищення мінімальної зарплати з 1 вересня з нинішніх 4723 грн до 5 тис. Грн. Законопроект може бути розглянутий ВР під час позачергової сесії в серпні. "Коментарі" разом з експертами розбиралися, наскільки своєчасно підвищення мінімальної заробітної плати, а також, чи зможе це поліпшити соціально-економічну обстановку в країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини