Головна Новини Бізнес економіка В Україні за монети номіналом у 25 копійок готові платити тисячі гривень: як виглядають (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні за монети номіналом у 25 копійок готові платити тисячі гривень: як виглядають (ФОТО)

Продати або купити монети можна на спеціальних аукціонах

24 травня 2021, 12:54 comments8181
Поділіться публікацією:

Рідкісні монети номіналом 25 копійок, які випущені в 1992 році, можна продавати за кілька тисяч гривень. На профільних аукціонах подібні монети коштують від 5 до 7 тисяч гривень, пише видання OBOZREVATEL, ґрунтуючись на даних аукціону Violity.

В Україні за монети номіналом у 25 копійок готові платити тисячі гривень: як виглядають (ФОТО)

В Україні за монети номіналом у 25 копійок готові платити тисячі гривень - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що на початку травня 25 копійок 1992 року випуску було продано за 5534 гривні. На аверсі в центрі в оточенні орнаменту з ягід і листя номінал — "25 КОПIЙОК" (висота літер збільшується до центру). На реверсі між двох елементів, складених із дубового листя і пшеничних колосків, зображений герб України (тризуб у геральдичному щиті), нагорі напис "УКРАЇНА", знизу дата — "1992".

В Україні за монети номіналом у 25 копійок готові платити тисячі гривень: як виглядають (ФОТО) - фото 2

Ще одна монета номіналом 25 копійок 1992 року випуску була продана за 6333 гривні. Її придбав покупець, який відразу зробив ставку вище ринкової ціни. Конкурентів під час аукціону у нього не виявилося.

В Україні за монети номіналом у 25 копійок готові платити тисячі гривень: як виглядають (ФОТО) - фото 3

Нагадаємо, що в Україні нумізмати полюють за різними монетами, які можна продавати на профільних аукціонах. Наприклад, 15 копійок, датованих 1992 роком, напередодні продали за 21 тисячу гривень, а 10 копійок того ж року — за 12, 5 тисячі гривень.

Раніше в матеріалі інтернет-видання "Коментарі" розповідалося, що деякі українські монети номіналом у 10-25 копійок готові купувати за кілька тисяч, а іноді й сотень тисяч гривень. Копійки шукають нумізмати, а на профільних аукціонах їх готові купити за цілий статок.

Повідомляється, що колекціонери полюють не тільки за рідкісними та старовинними екземплярами монет, а й за сучасними копійками, які мають якісь дефекти. Наприклад, 10 копійок, датованих 2008 роком і які мають брак виробництва, оцінюються у 250 тисяч гривень. За даними джерела, саме така ціна бракованої монети на торгах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини