Головна Новини Бізнес економіка В Україні змінилися ціни на фрукти
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні змінилися ціни на фрукти

Найбільше ціна змінилася на апельсини

10 грудня 2021, 19:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

За останній місяць у країні значно зміниться ціни на фрукти. Деякі з них стали помітно дорожчими, а деякі — навпаки впали в ціні. Про це повідомляє сайт Мінфіну.

В Україні змінилися ціни на фрукти

В Україні змінилися ціни на фрукти. Фото з відкритих джерел

Зазначається, що у період з листопада поточного року по грудень більш за усе змінився цінник на апельсини. Минулого місяця кілограм обійшовся б покупцям у середньому у 41,40 грн, а у грудні вартість впала до 33,30 грн/кг. Апельсини преміум подешевшали із 51,75 гривень за кілограм до 39,99 грн/кг.

Також за цей час у країні подешевшали лимони, хоч і не так помітно, як апельсини. Ціни у листопаді становили 33,67 гривень за кілограм. У грудні лимони можна купити за ціною 28,92 гривні за один кілограм.

Мандарини змінилися у ціні за місяць із 37,93 гривень за один кілограм до 28,45 гривень за 1кг. Яблука українські стали дешевшими на 2,71 грн/кг і тепер коштуватимуть 6,70 грн.

До фруктів та ягод, на які за останній місяць виріс цінник, відносяться: банани, виноград, мандарини клементин та яблука Айдаред.

Так, мандарини клементин у листопаді продавалися за ціною 63,34 грн/кг, а у грудні їх можна купити за 68,25 грн/кг. Банани збільшились у ціні на 1,40 і тепер коштують у супермаркетах 28,83 грн/кг. Яблука Айдареда подорожчали на 20 копійок. Їхня ціна становить 20,20 грн/кг. Найбільше змінилася ціна на виноград. У листопаді його вартість становила 60,77 грн/кг, а у грудні – 71,93 грн/кг.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що в Україні продовжують дорожчати овочі. Найбільше за місяць змінилися ціни на цибулю. Минулого місяця його ціна в середньому становила 19,83 грн/кг, а сьогодні — 25,60 грн/кг.

Також портал "Коментарі" писав про те, що в Україні порівняно з минулим місяцем зросла ціна на борщовий набір. Вартість змінилася майже на п'ять гривень. У Мінфіні підрахували точну вартість приготування трилітрової порції борщу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://minfin.com.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини